TOP-10 kaupungit 2023 -omat valinnat

CNN-Traveller on nimennyt joulukuussa 2023 vuoden 10 vetovoimaisinta kaupunkia. Itse halusin myös listata omat suosikkikaupungit. Hiukan kuin verraten, paljonko on samoja valtavirran kanssa.

New York, joka ei mahtunut listalle

CNN-Travellerin suosikkilista 2023

Ohessa CNN-Travellerin lista oli seuraavanlainen:

1.Pariisi, Ranska
2. Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat
3. Madrid, Espanja
4. Tokio, Japani
5. Amsterdam, Alankomaat
6. Berliini, Saksa
7. Rooma, Italia
8. New York, Yhdysvallat
9. Barcelona, ​​Espanja
10. Lontoo, Iso-Britannia

https://edition.cnn.com/travel/euromonitor-world-top-city-destinations-2023/index.html

Yllä olevista kaupungeista olen käynyt kaikissa muissa paitsi Madridissa.

Oma suosikkilista 2023

Maailman ruuhkaisin risteys Tokiossa

1.Tokio

Vuosi sitten keväällä pääsin tutustumaan yhteen maailman metropoleista. Visiitti oli liian lyhyt ja paljon jäi näkemättä. Olisi kiva, jos joskus sinne voisi palata.

Miksi Tokio? Siksi, että kaupunki on hyvin monipuolinen. Sieltä löytyy kaikkea. Sen eri kaupunginosissa on ihan oma tunnelmansa. Sieltä löytyy niin uutta kuin vanhaa. Ihmeellistä on myös, että sillä väkimäärällä, miten voi olla mahdollista, että kaikki toimii ja kulkee juuri ajallaan.

Lontoo

2.Lontoo

Lontoo on ja pysyy listoilla. Se on ikisuosikkini. Tämä kaupunki on moninainen. Ehdottomat suosikkini kaupungissa ovat lukiset Iltapäiväteepaikat, musikaalit, oopperat ja tietysti kuninkaallinen loisto. Tuntuu, että kaupungissa on aina jotain uutta nähtävää.

Havanna

3.Havanna

Havannaa ei voita mikään. Tässä kaupungissa voi kohdata menneen ajan hengen vanhoine autoineen, jotka ovat paikallisten silmäteriä ja rennon meiningin. Mikä onkaan parasta kuin se, että jossain kadunkulmassa voi yhtäkkiä olla tanssit pystyssä. No entäs rappioromantiikka? Sen nälkäisille, kaupunki on ihan paras valinta.

Ateenan Akropolis

4.Ateena

Ateenassa kävin jo 1986 ja sitten pari vuotta sitten uudestaan. En muistanut, kuinka mielenkiintoinen kaupunki oli. Itse katselin hotellin kattoterassilla illallisella yhden illan ajan auringonlaskua ja Akropolis -kukkulaa. Sitä voisin ihmetellä uudelleenkin vaikka kuinka monta kertaa. Historia ja nykyaika kohtaa kaupungissa upeasti.

Rooman Espanjalaiset portaat

5.Rooma

Historiannälkäisenä, en voi Roomaa jättää pois listalta. No on kaupungissa muutakin. mm. kaikki ne lukemattomat ravintolat, jotka tarjoavat ihan parasta italialaista ruokaa ja jäätelö! Omnom!

Hoi An

6.Hoi An

Rippanen romantikkaa romantiikan nälkäiselle tarjoaa Hoi An. Ihastusttava kaupunki vie sinut aikaan, joka on joskus ollut. Ja voi niitä lyhtyjen määrää! Me olimme kaupungissa vain puolen päivää. Tutustuimme sen lukemattomiin uskonnollisiin pagodoihin. Lisäksi söimme siellä myös silloisen Vietnamin reissun parhaimman aterian.

Wienin keskusta

7.Wien

Wieniin sain tutustua vasta vuoden 2023 lopulla. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ja ihastuin. Linnojen, musiikkinerojen, kuninkaallisten ja herkuttelijoiden paratiisi.

8.Porto

Jos pitää rappioromantiikasta, Porto ihastuttaa varmasti. Tästä jo alkaakin huomaamaan, mistä minä sytyn….rappioromantiikka, historia, ruoka, kaupungin valot, musikaalit ja erilaiset tapahtumat. Portossa Ihastuttaa vanhat mosaiikkikuvioiset kirkot ja talot sekä lukemattomat viinintuottajat viinikellareineen. Näköalapaikkoja löytyy Dourojoen rannalta. Pienen matkan päässä siintää meri. Merenrannalta pääsee kätevästi kaupunkiin ratikalla. Harry Porter vaikuttaa kaupungissa. Elokuvaa on kuvattu yhdessä kaupungin kirjakaupassa. Me nukuimme pari yötä linnan tornihuoneistossa.

9.Vilna

Kaupunki, missä itä ja länsi kohtaavat. Mukava kohde viikonloppumatkalle. Tästä kaupungista vaan jäi hyvä olo. Siinä siis se.

Marrakesh ja tarinankertojan tori

10.Marrakech

Kaupunki ihastuttaa mutta myös vihastuttaa. Siitä huolimatta kaupungista jäi hyvä olo. Kaupungilla on oma mielenkiintoinen historiansa. Tarinankertojien tori ja auringonlasku, ovat asioita, joita ei voi jättää väliin. Torin Vieressä olevassa Soukissa oli tunnelmaa. Seikkailunmakuinen kaupunki.

Listalle top-10 joukkoon olisivat kuuluneet myös New York ja Kööpenhamina. Ne kuuluisivat listalle myös mutta minkäs teet. Liikaa paikkoja maailmassa.

Vuonna 2018 tein suosikkikaupunkilistauksen. Aika usea nyt 2023 listattu kaupunki on myös silloin ollut listoilla. Katso juttu TOP-10 kaupunkia 2018.

Mikä muuttui? Ei juurikaan paljon mikään!

Mitkä ovat sinun top-10 kaupunkia?

21 vastausta artikkeliin “TOP-10 kaupungit 2023 -omat valinnat

  1. Ehkäpä itsekin pitäisi tehdä vastaava listaus. Tokio on itselläkin hyvin korkealla, joskin pidän Kiotosta vielä enemmän. Havannan olisin varmaankin itse unohtanut omalta listalta, mutta pidän kyseisestä kaupungista kyllä kovasti.

    Liked by 1 henkilö

    1. Aika kuultaa muistot. Toisten suosikkikaupungeista olisi kiva lukea. Kioto oli itselläkin mielessä mutta nyt vei Tokio voiton.

      Tykkää

  2. Ah, rakastan kaikkia listauksia! Noista CNN:n kaupungeista olen käynyt kuudessa, osa niistä oli jopa ihan viihtyisiä (mm. Amsterdam, Rooma ja Lontoo), osasta taas en tykännyt liiemmin (esim. Pariisi).

    Vaikea valita yhtä suosikkikaupunkia, mutta kivoja ovat olleet esimerkiksi Mexico City, Lissabon, Oslo, Praha, Puebla, Amman, Kairo, Ljubljana, Betlehem, Doha ja Krakova.

    Liked by 1 henkilö

    1. Sinullapa on mielenkiintoiset kaupungit omalla suosikkilistalla. Niistä olisi hienoa päästä Mexicoon, Ammaniin, Betlehemiin, Kairoon tai Ljublajanaan!

      Tykkää

  3. Olen käynyt CNN:n listalta kaikissa muissa paitsi Dubaissa, eikä Dubai itse asiassa erityisemmin houkuttelekaan. Lontoo tai Pariisi eivät menisi omalla listallani kärkikastiin, vaikka ne molemmat ihan hienoja paikkoja sinänsä ovatkin. Tokio, Berliini, Rooma ja New York varmaan päätyisivät omallekin suurkaupunkien listalleni. Lisäksi Singapore ja Buenos Aires voisivat olla listallani. Mutta vaikea olisi kyllä tehdä valintoja tällaisen listan kasaamiseksi.

    Liked by 1 henkilö

    1. Vaikeuksia on. Jouduinkin jättämään esimerkiksi New Yorkin pois, vaikka se olisi kuulunut sinne. Berliini ei sytyttänyt minua…en tiedä miksi.

      Tykkää

  4. Tämäpä kiva aihe ja eihän tätä voinut olla lukematta niin, ettei heti olisi alkanut miettia omaa Top10 listaa. 🙂

    Kivoja ja varmasti paikkansa listalla ansainneita kaupunkeja sinulla. Porto kuulostaa sellaiselta, jonne ehdottomasti haluaisin matkustaa. Tuosta CNN Travellerin listalta olen käynyt puolessa noista kymmenestä kaupungista ja varmasti ne myös omallakin listallani olisivat, mutta missä järjestyksessä 😀

    Liked by 1 henkilö

    1. Onkohan niin, että osa kaupungeista vaan on kaikkien suosikkeja….

      Tykkää

  5. CNN listalta myös käymättä vain Madrid. Omat suosikkikaupunkini voisivat olla: Praha, Munchen, Barcelona, New York, Tokio, Bangkok, Luang Prabang, Capetown, Seoul sekä tietysti Tallinna.

    Liked by 1 henkilö

    1. Prahan olisin voinut myös lisätä. Kapkaupungin ihanuus ratkeaa nyt keväällä!

      Tykkää

  6. Tämä oli tosi mielenkiintoinen postaus, ja olit nostanut esille tosi erilaisia kaupunkeja! Voisin toteuttaa tämän omassakin blogissa, sillä rakastan kaikkia tällaisia listauksia, missä on huomioitu eri maiden kohteita 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Nämä listaukset antavat lukijalle pikaisen katsauksen paikkoihin.

      Tykkää

  7. Hyvä idea & bongaus tuo kaupunkilistaus!

    CNN:n listauksesta en ole käynyt Tokiossa, muissa olen vieraillut vaihtelevalla menestyksellä. Itsellä New York kuuluu inhokkilistaan, mutta ymmärrän kyllä, että valtaosa pitää kaupungista.

    Liked by 1 henkilö

    1. Mielenkiintoista kuulla, että on niitäkin, jotka eivät pidä New Yorkista!

      Tykkää

  8. matkallakaikkialle 19 helmikuun, 2024 — 7:02 pm

    Ah Havanna on kyllä ihana! 🙂 CNN listalta olen käynyt kaikissa kaupungeissa, ja koen sen olevan aika klassinen ja yllättämätön lista. Listaisin itse myös Havannan, ja näiden lisäksi tulee ensimmäisenä mieleen ainakin Kioto, Praha, Tbilisi ja Firenze.

    Liked by 1 henkilö

    1. Oikein sanottu. Lista on yllättämätön ja vuodesta toiseen melkein samanlainen!

      Tykkää

  9. Tämä olikin mielenkiintoinen listaus, kuusi kaupunkia noista CNN:n oli tuttuja, eli Dubai, Amsterdam, Rooma, New York, Barcelona ja Lontoo (Ilkalla myös Pariisi).

    Listalle olisi kyllä ehdottomasti sopinut Rooma ja myös Lissabon. Omia suosikkejani ovat olleet myös Chicago ja Kööpenhamina.

    Liked by 1 henkilö

    1. Lissabon ei sytyttänyt mutta Köp7s oli melkein kympin joukossa….

      Tykkää

  10. kiva postaus! Suurkaupungit eivät yltäisi omalle listalleni kun en niissä pahemmin viihdy. Top 3 pikkukaupunkiani olisi Portugalin Ericeira, Australian Byron Bay ja Uuden-Seelannin Wanaka 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Ei niiden lempikaupunkien tarvitse suurkaupunkeja ollakaan. Onhan omallakin listalla esim Porto.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close