Minun TOP-10 kaupungit vuonna 2018 ja blogihaaste

Koska rakastan erilaisia listoja, olisiko jo aika uudelleen listata omat TOP-10 suosikki kaupungit uudelleen. Tämä listaus, koska käytyjä maita ja kaupunkeja on tullut reppuun lisää. Viimeksi tämän listan tein 2016 kts linkki: TOP 10 -kaupungit.

Suomalaisten 2018 lista on seuraava:

Lontoo

New York

Berliini

Rooma

Barcelona

Pariisi

Dubai

Tokio

Singapore

Jaettu kymppitila

Los Angeles ja Lissabon

Listan järjestys silloin oli seuraava: Brugge, Havanna, Lontoo, Rooma, Budapest, Pietari, Tallinna, Praha, Berliini ja Split. Huomaa, että sekaisin listalla ovat niin pienet kuin suuret kaupungit. Selkeästi vielä pienet pakkaa viemään voiton isoista.

Muutoksia on listaan tullut paljonkin mutta jotkut on ja pysyy:

Havanna

1.Havanna

Havanna se on ja pysyy listalla ja nyt jopa kärjessä. Kaupungissa oli vaan sitä jotain rentoa, joka ei sydämestä ja mielestä unohdu. Ja sitten ne vanhat autot ja rakennukset sekä ystävälliset ihmiset, olivat kaikki ihan parasta

Minun Havanna löytyy täältä: Havanna -paluu menneeseen

Havanna
Havanna

Havanna

Havanna

Kööpenhamina
Kööpenhaminan Rosenborgin linna

2. Kööpenhamina

Ekstempore lähdin soolomatkalle Kööpenhaminaan. Ihastuin paikkaan todenteolla. Tekemistä ja ihmeteltävää on paljon ja jo ihan kävelyetäisyydellä.  Ja mitkä herkuttelupaikat sieltä löytyykään! Noin 16 Michelintason ravintolaa puhuu omaa kieltänsä tästä.

kööpenhamina1.jpg

kööpenhamina2

Lontoo
Lontoo ja Lontoon Tower

3. Lontoo

Lontoo on ja pysyy tällä listalla. Jos sinulla on tekemisen puute, lähde Lontooseen. Itse haaveilen sinne pääsystä uudelleen. Tästä kaupungista ei tekeminen lopu. Ja yksi poikkeus verratessa muihin on se, että sitä keskiaikaista kaupunginosaa ei ole. Mutta on linnaa, teatteri, musikaalitarjontaa, kauppoja, herkuttelupaikkoja, museoita ja historiaa.

Yhteenveto Lontoosta vie toiseen blogiin: Lontoo is calling

Tower bridge
Tower bridge
tee1
Iltapäivätee kuuluu yhteen Lontoon must jutuista
pi3
Picadilly cirkus
wp_20150401_011
Berliini

4. Berliini

Berliini oli edelliselläkin listalla. Berliini vei meidät matkallamme toiseen maailmansotaan ja siihen aikaan, jolloin vielä oli olemassa Itä- ja Länsi – Saksa, niin täydellisesti, että kaupungista tuli suosikki. Berliini pysäytti meidät kokonaan ja maailman historia tuli ihan suoraan ihon alle. Mutta oli muutakin; hintataso oli edullinen ja jollain tavoin vaan niin siisti. Reissun paras anti oli löytää Aleksanderplatz, joka kummitteli saksan tuntien kirjoissakin aikanaan.

Juttulinkki: Nach Berlin

berliini the wall
Pala Berliinin muuria vaikuttavine kuvineen
Check point Charlie
Check point Charlie
marokko3.jpg
Marrakech

5.Marrakech

Mieheni ei kaupungista pitänyt mutta minä pidin. Marrakech oli niin raikas tuulahdus jostain niin erilaisesta menosta ja se kai sai minut pauloihinsa. Marrakech näyttäytyi juuri sellaisena seikkailijoiden kaupunkina kuin olin etukäteen unelmoinut. Jopa turistivedätykset, joiden kohteiksi jouduimme, on enää vain haalea matkamuisto vaikka silloin tuntui turhauttavalta. Upeinta oli istua illan hämärtyessä El Fnaan tarinankertojan aukion jossakin kattobaareista katsellen auringon laskemista moskeijan taakse ja ihmisten hyörinää torilla.  Minkälaistakohan siellä onkaan ollut satoja vuosia sitten kameliretkueiden aikaan?

Juttu Marrakechistä: Marrakechin nähtävyyksiä -TOP 10 +2 nähtävyydet

marokko, marrakech

marokko1marokko4

rooma1
Colosseum, Rooma

6.Rooma

Roomalla on erityinen paikka sydämessäni. Tämä on ja pysyy listallani, uskoisin. Kaupunki on niin romanttinen, moninainen ja täynnä historiaa sekä nähtävää. Eikä saa taaskaan unohtaa ruokaa. Ihan parhaat panniinit ja jäätelöt on syöty Roomassa. Ja vaikka matkasta on aikaa, herahtaa vesi kielelle vieläkin. Roomaan on päästävä uudelleen.

roomarooma2rooma3

New York
New York

7.New York

Olin aivan varma, että New York ei ikinä pääse mun suosikkilistalle mutta minkäs teit. Paljon nähtävää ja koettavaa on tässä kaupungissa. Viisi päivää ei riittänyt mihinkään. Varmaankin aikapula johtui siitä, että halusimme nähdä kaiken. Kävimme musikaalissa, jääkiekko-ottelussa ja sitten vielä useassa kaupunginosassa.

Linkki Matkan yhteenvetoon: New York -kaikkien kaupunkien kuningatar, matkasaldo

New York
New York

vapaudenpatsas

central park

Las Palmas
Las Palmas

8. Las Palmas

Mitä? Tämä ei voi kuulua tänne. No kyllä vaan. Kanarian Saarten Gran Canarian pääkaupunki, minne olemme tehneet pikavisiitin kahdesti. Ja se ei kyllä riitä. Sinne on päästävä vielä fiilistelemään vanhan kaupungin kaduille tai ihastelemaan kaupungin vuoren rinteellä olevia värikkäitä taloja.

Las Palmas

Las Palmas

Las Palmas kauppahalli

hoian2
Hoi An

9.Hoi An

Suloinen romantiikkaa tihkuva Hoi An. Vaikka kadut olivat pullollaan turisteja, lumosit kertakaikkisesti minut. Paikka oli täynnä ihastuttavia pagodoita, pieniä suloisia kahviloita ja kauppoja sekä vielä romanttiset lyhtyristeilyt.

hoian.jpg

hoian1

hoian3

vilna1.JPG
Vilna

10. Vilna

Vilna räntäsateesta huolimatta hurmasi meidät rosoisuudellaan. Joku vaan kaupungissa viehätti. En osaa sanoa mikä. Kokonaisuusko? Vai  pieni rosoisuusko? Ehkä se oli se itämaisesti länsimaalainen kaupunki ja hansakaupungin tunnelma.

Vilnan juttulinkki: Matkakooste -Pääsiäisen viettoa Vilnassa

vilna3vilna

Ja nyt seuraa haaste. Haastan teidät pohtimaan omia lempikaupunkeja. Listaa 10 lempikaupunkiasi perusteluineen, miksi valitset juuri kyseisen kaupungin suosikiksi.

Haasteen saa vastaanottaa kuka tahansa tätä juttua sitten sattuukin lukemaan. Valitse omat suosikkikaupunkisi 2018. Kirjoita juttu ja linkkaa se tämän jutun kommenttikentään. Sen jälkeen jatka haastetta seuraaville, siten miten parhaaksi näet. 

 

28 vastausta artikkeliin “Minun TOP-10 kaupungit vuonna 2018 ja blogihaaste

 1. Kiva idea ja Haaste! Olin yllättynyt että Hoi An on listallasi, siellä kanssa on tullut käytyä ja lumoava kaupunki toki varsinkin iltaisin 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Sitten vaan vastaamaan haasteeseen. Kyllä Hoi An ihastutti. Hanoista ja Saigonista emme saanet irti tarpeeksi.

   Liked by 1 henkilö

 2. Mielenkiintoisia kaupunkeja: poimin näistä Havannan, Vilnan ja New Yorkin. Itse pyrin nykyään käymään pienemmissä kaupungeissa, joissa ei ole niin ruuhkaa turisteista. Oma listani on siis (ilman järjestystä): Praha, Vilna, Havanna, New York, Tokio, Tbilisi, Hong Kong, Munchen, Sydney, Bangkok, ….

  Liked by 1 henkilö

  1. Kaupunki listallasi on kohteita, joista itse haaveilen, kuten Tokio Bangkok ja Tbilisi.

   Tykkää

 3. Vuoden 2019 kaupunkimme ovat näiltä näkymin Riika, Kööpenhamina, Tukholma ja Ateena. Eivät, Kööpenhaminaa ja Tukholmaa lukuunottamatta, ehkä lempikaupunkejani, mutta kaupunkeja, jotka ovat tänä vuonna kertausvuorossa. Ensi vuonna sitten ehkä Lontoo ja Rooma – ideana, että kaikissa Euroopan merkittävimmissä kaupungeissa tulisi käytyä vähintään kerran 10 vuodessa 🙂

  Liked by 1 henkilö

 4. Kirjoittelin itse tällaisen listan jokin aika sitten eikä oikeastaan se ole muuttunut mihinkään: https://kohteenamaailma.fi/matkailu/top10-kaupunkilomat-parhaat-suurkaupungit/ Mukavia ovat sinunkin kaupunkisi listalla, Havanna tietysti kiinnostaisi itseä näistä eniten. Saa nähdä, nouseeko Lontoo omalla listalleni syksyn reissun jälkeen, kun sinne seuraavan kerran menen ruoka- ja olutlinjalla 😀

  Liked by 1 henkilö

 5. Meillä ei ole vielä listaa koostettuna, mutta pitääpä ottaa kesän aikana työn alle. Kööpenhaminan ohi ajelin juuri viikko sitten ja Tanskasta uudeksi suosikkikaupungiksi nousi yllättäen Odense. Sinne täytyy palata uudelleen. Noista luetelluista Rooma, Lontoo ja New York ovat omiakin suosikkeja. Kuuba kiinnostaa ja kai se Berliinkin pitää jossain vaiheessa poimia yleissivistyksen vuoksi.

  Liked by 1 henkilö

  1. Odensesta itsekin pidän. Piipahdimme siellä ohikulkumatkallamme. Sieltä löytyy mm H. C. Andersenin koti.

   Tykkää

 6. Mäkin laittaisin omalle listalle Rooman ja Lontoon. New York on vielä kokematta, mutta uskon, että siellä käynnin jälkeen voisin sen itsekin listalle pistää! Omalle listalle lisäisin ehdottomasti myös Pariisin, joka on itselläni vienyt sydämen mukanaan.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista! Jostain kumman syystä Pariisi ei saanut meitä syttymään. Pitäisi kai uusia käynti siellä. Siitä on jo aikaa yhdeksän vuotta.

   Tykkää

 7. Anna | Muuttolintu.com 12 huhtikuun, 2019 — 11:03 pm

  Marrakesh ja Rooma varmaan löytyisivät varmaan myös omalta listalta. Mutta tästä tuli kyllä vähän semmoinen fiilis, että ihan liikaa näitä maailman kuuluisia metropoleja on itsellä vielä näkemättä. Hongkong on pakko mainita, koska se kuuluu ehdottomasti omaan Top kolmoseen.

  Liked by 1 henkilö

  1. On totta, että kaupunkeja on liikaa ja sitä myötä, kun niitä näkee muuttuu listakin.

   Tykkää

 8. Minulla Marrakeshista samanlainen kokemus: tykkäsin kovasti mutta mieheni ei ollenkaan. Omalle listalleni pääsisivät myös Brugge, Amsterdam, Porto, Sevilla ja San Diego.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kivat kaupungit. Noista voisin omalla listalla pitää myös Bruggen. Muista en tiedä, kun ei ole tullut käytyä. No kesällä Lissaboniin ja Portoon!

   Tykkää

 9. Hauska postausidea, pitää pohtia jos tarttuisi myös tähän! Lontoo kutsuu kuun vaihteessa ensimmäistä kertaa, oon tästä super innoissani. Kaupunkilomat on kyllä kivoja, niin paljon aina nähtävää ja koettavaa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Olepa hyvä vaan! Lontoosta pidin itse todella paljon.

   Tykkää

 10. Lempikaupunkeja on aina ihana listata 🙂 Omalta listalta löytyy ainakin New York, Lontoo, Sevilla, Lissabon, Turku, Mexico City, San Francisco ja varmaan muitakin – vaikea päättää!

  Liked by 1 henkilö

  1. Sepä se välillä kaupunkeja valittaessa on priorisoitava. Turku yhtenä vaihtoehtona on ihan pro!

   Tykkää

 11. Rooma olisi mun listan ykkönen ❤️
  Havanna ja New York kärkkyy taas sillä listalla kaupungeista jonne pitäisi päästä pikaisesti.
  Hmmm, pitäisiköhän oma lista tehdä ?

  Liked by 1 henkilö

  1. Suosittelen tekemään. Listoja on kiva lukea!

   Tykkää

 12. Tykkään aina lukea kaupunkilistauksia, mulla ainakin Rooma olisi myös omalla listalla, se lumosi kertakaikkisesti. Marrakech on vielä näkemättä, mutta se kiinnostaa kovasti. Havanna varmasti on todella mieleenpainuva kokemus. Täytyypä katsoa, jos ehtisi osallistua haasteeseen ja kirjata oma top 10, edellisen tein jokunen vuosi sitten,

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos kommentista! Näitä kaupunki listauksia on kiva välillä päivittää.

   Tykkää

 13. Tämä oli kiva listaus! Saatan tarttua haasteeseen. Havanna on unelmissa vielä, Lontoossa olen asunut ja Berliinissä asun nyt – en tiedä nousisiko Berliini omalle listalle kuitenkaan, Lontoo ehdottomasti. Ja Amsterdam!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Haasteeseen tarttumista odotellessa.

   Tykkää

 14. Oma nro 1 on kyllä Vilna. Bryssel ja Brugge sekä Ateena kilpailevat toisesta sijasta.

  Liked by 1 henkilö

 15. Oma Top 1 on kyllä tuo rakastamani Vilna. Kakkonen on kyllä Dublin. Kovin isot kaupungit eivät viehätä koska niistä saa vain pintaraapaisun.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close