Milano haltuun kävelykierroksella

Me käytimme Italian kahden viikon matkastamme yhden päivän Milanoon tutustumiseen. Mennään siis ja peruutetaan hieman matkallamme taaksepäin. mennään siis takaisin aikaan ensimmäinen viikko Comojärvellä. Olin Suomesta käsin varannut opastetun kävelykierroksen Milanossa ja niin lauantai aamulla starttasimme matkaan tavoitteena 3,5 tunnin kävelykierros.

Apartmentoksen pitäjä antoi meille vinkkejä, kuinka parhaiten pääsemme Milanoon ja sovittuun tapaamispaikkaan. Päätimme matkata Milanoon junalla. Auton jätimme Comosta seuraavalle asemalle Grandate Brecciaan, josta hyppäsimme kyytiin. Sieltä kesti tunnin matkata Milanon asemalle Cadoma (missä meitä neuvottiin jäämään pois) hintaan 4,80 €. Tapaamispaikkana oli aseman läheisyydessä sijaitseva dominikaaniluostari, missä tuo kuuluisa Leonardo da Vincin maalaus viimeinen ehtoollinen oli.

Edetään kävelykierrokselle ja annetaan kuvien kertoa enemmän kuin tuhat sanaa.

Viimeinen Ehtoollinen -Leonardo da Vinci

Taulu tai maalaus oli tehty dominikaaniluostarin Santa Maria della Crazierin keittiön seinään. Enpä ollut tuota ennen ajatellut.

Sisällä taulua katsomassa pääsi jokainen ryhmä olemaan 15 minuuttia. Olimme liikkeellä aamulla varhain ja hirveää ruuhkaa ei onneksi vielä ollut. Vastassa meitä oli melkoiset turvatarkastukset. Selviydymme niistä.

Opas kertoi tarinaa Vincin elämästä Milanossa sekä taulun synnystä pieniä yksityiskohtia myöden. Kuinka esim maalauksessa oli käytetty erilaista uutta väritekniikkaa ja siksi se ei ehkä ole paras mahdollinen Vincin työ ja kuinka matemaattisesti kaikki on asetettu kuvaan.

Pääsemme sisään. Jollain tavoin hämmentävää astua tilaan, missä vuosisatoja sitten tuo kuuluisa taiteilijanero on tehnyt työtään.

IMG_20160625_093006.jpg

Istahdan penkkiin katsomaan työtä. On sanaton olo. Tunnen olevani oikeutettu, koska saan nähdä työn, josta koko maailma on puhunut. Meille annetaan lupa ottaa kuvia ilman salamavaloa.

Luostarista jatkamme kävelyä. Ohitamme kadun kulman nimeltä Largo Paolo D`anconan. Opas kehuu siinä olevan hyvän ja edullisen ruokapaikan.

Kohta olemme kirkossa nimeltä San Maurizio. Luostarikirkko on rakennettu 1500 luvulla. Se on täynnä freskoja, mitä upeampia. Töissä näkyy Leonardo da Vincin vaikutteita. Olihan hänellä aikanaan paljon oppilaita ja seuraajia Milanossa.

IMG_20160625_100429.jpg
San Maurizio

Luostarikirkosta jatkamme Linna-alueelle Castello Storsescoon ja sen puistoalueelle. Sen on aikanaan rakentanut Visconti herttua suku 1300 -luvulla. Linna on välillä tuhoutunut mutta se on rakennettu uudelleen. Linnan toiselta laidalta näkyy Napoleonin aikakauden rauhankaarelle. Paikka vaikuttaa upealta. Harmi meillä ei ole aikaa tutustua sen paremmin. Ehkä seuraavalla kerralla.

IMG_20160625_103412.jpg

Täältä suuntaamme kävelykadulle nimeltä via Fiori Chiarille, missä on ruokapaikkoja vieri vieressä. Me pidämme pienen tauon. Ostamme eräästä kahvilasta juomaa. Kadulla vaikuttaa olevan hyvin mielenkiintoisia ruokapaikkoja. Päätämme tulla takaisin kadulle lounastamaan.

IMG_20160625_110421.jpg

Taas jatkamme matkaa. Nyt kurkkaamme Palazzo di Breran sisäpihalle. Se on jesuiittojen rakentama barokkityylinen 1600-luvulta peräisin oleva rakennus, joka on nykyään taidemuseo.

Kohta olemmekin teatteri Scalan edessä. Samalla hetkellä edessämme pienen puiston tai aukion takana näkyy kuuluisa ostoskeskus Galleria Vittorio Emanuele II. Ostoskeskus on kaunis mutta kallis. Siellä on kahviloita, ravintoloita ja merkki- ja luksusliikkeitä. Me istahdamme sinne kahville kierroksen jälkeen. Kas kummaa löydän itselleni laukunkin juuri kun olemme astumassa ulos sieltä. Laukku ei ole niin kallis kuin luulisi….Olen onnellinen uuden italialaisen merkkilaukkuni (vaikka ei olekaan niin tunnettu kuin muut) kanssa.

Kuljettuamme läpi ostoskeskuksen pääsemme Il Duomon aukiolle. Onpa paljon ihmisiä. Koko aukio täynnä turisteja ja jonoa kirkkoon sisälle. Meillä on liput Tuomiokirkon katolle. Sisälle kirkkoon emme mene. Kierrämme goottilaisen katedraalin toiselle puolelle, mistä kulkee hissi yläilmoille.

IMG_20160625_114202.jpg
Vittorio Emmanuelle II

Kirkko on vaikuttava. Se on Euroopan suurin kirkko. Rakennettu 1386 -luvulla. Vaikuttavat ovat myös näkymät ylhäältä. Tätä hetkeä päästä IL Duomon kirkon katolle olinkin jo ehtinyt odottamaan.

IMG_0036.JPG
IL Duomo

Tähän on hienoa lopettaa kävelykierroksemme.

IMG_0044.JPG

IMG_0047.JPG

IMG_20160625_125904.jpg

Milano esittäytyi minulle kauniina kaupunkina. Kävelykierroksella saimme nähdä paljon mutta paljon jäi vielä näkemättä.

IMG_0021.JPG
IL Duomon aukio

Olin ennen matkaa nähnyt kuvia Bosco Verticalesta. Tuosta vihreästä talosta, minkä parvekkeilla kasvaa puita. Sitä emme enää lähteneet etsimään. Me päätämme jättää sen seuraavaan kertaan. Lounastamme Fiorilla ja sitten onkin aika palata junalla takaisin Comolle.

IMG_20160625_145438.jpg

IMG_20160625_154953.jpg

3 vastausta artikkeliin “Milano haltuun kävelykierroksella

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s