Käymäni Unescon maailmanperintökohteet

 1. Olen jo pitkään vanhassa blogissani merkinnyt Unescon maailmanperintökohteet omaksi alakohdaksi juttuja kirjoittaessa. Täynnä tie on tarinoita -blogi ssa oli tehty juttua käydyistä Unesco kohteista. Minäkin innostuin sen verran, että päätin tehdä listastani jutun. Kohteita onkin yllättävän paljon, vaikka käytyjä maita ei niin hirveästi vielä ole. Toisaalta lista on pitkä, koska usein matkaa suunnitellessa, tulee jo valittua reittejä siten, että ainakin yksi Unesco kohde eksyy tielle. Tämä varmaan siksi, että silloin ainakin tietää näkevänsä jotain upeaa.

 1. Suomenlinna

Ehdottomasti upea paikka erityisesti kesällä, ehkä myös talvella. Helsingin edustalla oleva saari. Me teimme sinne perheen kanssa muutama vuosi aikaa päiväretken. Parhaiten sinne pääsee Helsingin kauppatorilta lähtevällä lautalla.

2. Werla

Werlan pahvi ja puuhiomotehtaassa kävimme viime kesänä. Paikassa on esillä mielenkiintoista tehtaan historiaa alkuperäisessä kokoonpanossaan. Juttua löytyy vanhasta blogistani.

IMG_0023.JPG

Werla

3. Ateenan Akropolis

Tästä on jo aikaa. Olin 17-vuotias kun lähdin ystäväni kanssa kuukauden matkalle Kreikkaan. Päätekohteemme oli Ateena. Tottahan toki oli nähtävä kaikki mahdollinen, kuten Akropolis

4. Tallinnan vanhakaupunki

Muistatko hetken, kun Viro itsenäistyi?  20.8.1991 se tapahtui. Sitä ennen Tallinnassa pääsi matkustamaan (ei kuitenkaan niin helposti kuin nykyään) mutta me taisimme tehdä ensimmäisen matkan heti itsenäistymisen jälkeen. Silloin Tallinna näyttäytyi hyvin erilaisena. Sitten oli Mustanmäentori ja muut kauppapaikat, mistä sai ostaa piraattituotteita todella edullisesti. Koko ajan sai olla tarkkana, ettei tullut huijatuksi.

Nyt vuonna 2016 Tallinna on hyvin erilainen. Se elää matkailusta ja on panostanut todella paljon matkailijan hyvinvointiin. Itse kävin Tallinnassa viimeksi elokuussa. Totta toki oli piipahdettava vanhassa kaupungissakin. Juttua löytyy linkin takaa. Ja täältä.

IMG_20160818_132910.jpg

Tallinnan kaunis vanhakaupunki

5. Bruggen vanhakaupunki

Tästä reissusta on vielä joskus kirjoitettava enemmän. Nyt voin vain mainita, että Brugge vanhakaupunki mukaanluettuna on minusta hienoin kaupunki maailmassa. Siinä kaupungissa oli taikaa, josta en pysty sen enempää sanomaan. Olo oli kuin keskellä keskiaikaa.

img_1546-2

6. Brysselin keskusaukio

Samalla matkalla, kun kävimme Bruggessa, vietimme kaksi yötä Brysselisssä. Totta toki käväisimme Brysselin keskusaukiolla. Ikäväksemme aukiolle aseteltiin jotain katsomoa. Vaikuttavia nämä Euroopan aukiot.

img_1564-2

7. Amsterdamin vanhat kanaalit

Tämä kuuluu sarjassamme samaan matkaan kuin edelliset. Tottahan toki Amsterdam on nähtävä kerran elämässä. Minuun ei se kolahtanut tai no kolahti Van Gogh museo ja Anne Frankin talo. Kyseinen talo olikin syy, miksi olin aina haaveillut pääsystä Amsterdamiin. Toki kanaalien kaupungissa oli tehtävä kanaaliristeily.

testi.jpg

8. Versailles

Pariisissa ollessamme teimme päiväretken Versaillesiin. Uskomattoman kaunis kokonaisuus, ihmisten selkänahasta revittyä. Olin silloin juuri katsonut elokuvan Marie Antoinette. Melkoisen suuruudenhullua elämää kieltämättä. Olen tämän listannut jopa yhdeksi kauneimmaksi nähtävyydeksi. Sitä tuo puistoalue kieltämättä on.

Versailles rakennettiin alun perin kuningas Ludvig XIII:n metsästyslinnaksi. Ensimmäiset rakennukset pystytettiin vuonna 1624. Nykyisen muotonsa palatsi on saanut lukuisten laajennusten ja muutosten jälkeen. Niistä merkittävimmät tehtiin vuosina 1661–1688, jolloin muovautui Ludvig XIV:n nimellä tunnettu barokkityyli

9. Pariisi Seinen ranta-alue

Pariisin matkalla et voi välttyä kävelystä Seinen rannalla. Siellä mekin käyskentelimme eräinä kesäkuun alun päivinä vuonna 2010 20-vuotis hääpäivämatkallamme. Ja tietenkin myös risteilimme.

28300_1419803688346_72793_n

Seine

10. Prahan historiallinen keskusta

Prahan matkasta on jo aikaa mutta se pysyy mielessä. Sen verran hieno eurooppalainen kaupunki.

042.JPG

11. Budapestin jokisuisto ja linna-alue

budapest-2011-085

Budapestin Tonavan ranta-alue iltavalossa oli kerrassaan upea.

12. Splitin historialliset rakennukset ja Diolectianuksen palatsi

Split oli mielenkiintoinen kosketus Kroatiaan. Minulla oli paljon ennakkoluuloja mutta kaupunki vakuutti minut täysin. Myös tuo historiallinen roomanaikainen kaupunki.

13. Plitvice

Plitvicen luonnonpuistoalue Kroatiassa oli uskomattoman kaunis. Olin jossain vaiheessa nähnyt paikasta kuvia. Ne olivat sen verran vaikuttavia, että oli selvitettävä, missä alue on. Splitiin matkustaessamme tajusin, että olemme melko lähellä tuota paikkaa. Kuinka ollakaan Splitistä järjestettiin alueelle päiväretkiä. Matkaa alueelle oli melkoisesti. Pehva puuduksissa sinne matkustimme mutta kaikki oli sen arvoista. Juttua löytyy vanhasta blogista.

img_0684 (2).jpg

14. Rooman historiallinen keskusta

Tästä matkasta on kymmenen vuotta aikaa! Oli kevät. Mikä olikaan hienompaa kuin kävellä Forum Romanumia tuota esi-isiemme rakentamaa tietä ja kuvitella, mitä kaikkea onkaan ollut silloin.

SUC54322.JPG

15. Vatikaani

Samalla matkalla käväisimme Vatikaanissa. Katolisen kirkon mekassa. Vaikuttavinta oli Sikstuksen kappelin maalaukset.

SUC54399.JPG

Vatikaanin kirkon edustan aukio

16. Santa Maria della Grazie ja Vincin Ehtoollistaulu

Kesällä 2016 Italian matkallamme halusin ehdottomasti päästä Milanoon katsomaan Leonardo da Vincin yhtä maailmankuulua taulua nimeltään pyhä ehtoollinen. Taulu oli vaikuttava. Sinne se oli maalattu luostarin keittiön seinään. Ja minä kun olin aina luullut, että se on alttaritaulu. Opas kertoi mielenkiintoista tietoa siitä, kuinka taulu oli maalattu ns tekniikan kkeiluna.

17. Cinque Terre, Portovenere,  Plamaria, Tino, Tinetto

Kesän 2016 matkamme toisen viikon vietimme tutustuen Cinque Terreen ja sen lähialueisiin. Alueelle on jossain vaiheessa päässyt vain meritse. Nyt sinne pääsee junalla tai autolla. Kauniit värikkäät talot vuorten rinteellä elää omaa elämäänsä. Väliin ei saa myöskään jättää  sen naapureita Portovenerettä, Tinoa ja Tinettoa. Juttuja löytyy vanhasta blogista Ja uudesta.

IMG_0013.JPG

Riomaggiore

18. Havanna (el Capitolio, Havannan katedraali vuodelta 1748, La Cabana)

Vuoden 2015/2016 vaihteessa olimme matkalla Kuubassa. Kolme päivää niistä vietimme Havannassa. Ihastuin kaupunkiin ja erityisesti vanhaan kaupunkiin, jossa vietimme aikaamme jokaisena päivänä. Kaupunki on niin täynnä tuota vanhaa historiallista Karibian tyylistä rakennusta. El Capitolio on alunperin rakennettu hallituksen paikaksi. La Cabana on vanha espanjalaishallinnon aikainen linnoitus 1763.

img_0046-2

19. Trinidad (Kuuba)

Jo ennen matkaa olin päättänyt, että jos matkustan Kuubaan, Trinidadiin on päästävä hinnalla millä hyvällä. Hyvä näin. Trinidad vuodelta 1514 poikkesi Havannasta. Se oli täynnä siirtomaa-ajan nostalgiaa. Olisin voinut viipyä siellä pidempäänkin.

IMG_0052 (3).JPG

20. Vinalesin laakso

Kuuban matkalla kävimme ihastelemassa Vinalesin laaksoa karstivajoamaa, joka nykyisin on maailman parasta tupakanviljelyaluetta.

21. Teide

On Kanarian saaret muutakin kuin pelkkää uimarantaa. Teneriffa on saarista ehkä moninaisin. Me teimme retken Teide by night. Katselimme auringonlaskua Teiden huipun juurella siemaillen kuohuvaa. Upeaa, kerrassaan kaunista. Juttua löytyy täältä.

3,718 metrin korkeudellaan Espanjan korkein vuori ja maailman kolmanneksi suurin tulivuori. Mikäli kärsit korkean paikan kammosta, voit myös kävellä neljän tunnin matkan ylös polkuja pitkin näköalatasanteelle. Tasanteelle voi nousta myös köysirataa pitkin, mutta mikäli haluat kavuta aivan vuoren huipulle, tarvitset siihen kirjallisen luvan, jonka voi tulostaa kansallispuiston sivuilta.

Nukkuva Teide purkaantui viimeksi vuonna 1909 ja vulkanologit pitävät sitä silmällä koko ajan uusien purkausten varalta. Teide ja sitä ympäröivä jättimäinen kraateri Las Cañadas kuuluvat Teneriffan suosituimpiin luontonähtävyyksiin ja kraateri lukeutuu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin.

img_1162-2

22. Lohikäärmepuu, Teneriffa

Icod de los Vinosin kylä saaren luoteisosassa on saaren koskemattominta aluetta. Kylä sijaitsee aivan rannan tuntumassa ja sieltä avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Teiden tulivuorelle. Kylän suurin nähtävyys on siellä seisova, 22 metriä korkea Lohikäärmepuu, El Drago Milenario (suom. tuhatvuotinen lohikäärmepuu). Valtavasta koostaan huolimatta tieteilijät mieltävät puun iäksi pikemminkin satoja vuosia, kuin tuhansia. Vuonna 2011 puuvanhus pääsi  UNESCO:n maailmanperintökohteiden listalle.

23. La Gomeran Garajonayn kansallispuisto

Upea laurissilvan metsä kattaa 10 % Gomeran pinta-alasta.

img_1334-2

24. Pietarin historiallinen keskusta

Pietari on täynnä tsaarin aikaisia rakennuksia. Tsaari Pietari Suuri halusi 1700-luvun alussa eurooppalaistaa Venäjää, ja yhtenä osana ohjelmaansa rakennutti uuteen pääkaupunkiin Pietariin upeita eurooppalaistyylisiä kanavia ja palatseja. Pietari rakennettiin soiselle alueelle 1700-luvun alussa, ja kaupunkiin tehtiin lukuisia kanaaleja, joita ylittävät kaupungin yli 400 siltaa. Arkkitehtuuriselta tyyliltään Pietaria on kuvattu barokin ja uusklassismin sekoitukseksi.

Olen käynyt Pietarissa niin Neuvostoliiton kuin Venäjän vallan aikana. Ermitaasi oli vaikuttava kokoelma taidetta.

img160.jpg

Ermitaasi

25. Riikan vanhakaupunki

Latvian pääkaupunki Riika sijaitsee Riianlahteen laskevan Väinäjoen rannalla. Riian perustamisvuotena pidetään vuotta 1201, jolloin piispa Albert valitsi sen hiippakuntansa keskukseksi. Saksalaiset kauppiaat ja käsityöläiset asettuivat Riikaan, joka kehittyi nopeasti. Kaupunki oli 1300-luvulla käsityön keskus ja tärkeä hansakaupunki.

Vanhat rakennukset olivat kauniita hansatyylisiä. Ainoastaan minua hämäsi se, että ne oli kaikki rakennettu sodan jälkeen uudelleen. Ne eivät olleet alkuperäisiä.

26. Hierapolis Pamukkale

Tämä oli Turkin matkamme parasta antia. Vielä haaveena on päästä Istanbuliin sekä Kappadokiaan. No Pamukkale ns pumpulilinna oli yllättävä. Se oli kalkkikivimuodostelmaa ja jostain maan uumenista valui kuumaa vettä. Aikanaan Kleopatrakin on käynyt hakemassa nuoruuden lähdettä paikasta. Siellä on vieläkin kylpylä.

img_1633-2

27. Venetsia ja sen edusta

Hääpäiviä on tullut vietettyä jo monia. Onnellisesta avioliitosta saan olla kiitollinen! Venetsiassa vietimme 25-v hääpäivää. Tarkoituksena oli päästä romanttiseen kohteeseen mutta mutta, ei tuo niin meitä vakuuttanut. Liikaa väkeä. Mukavampaa oli eksyä syrjäisimmille hiljaisemmille kujille. Mutta kaikesta huolimatta, on kaupunki hyvin erikoinen.

WP_20150602_043.jpg

28. Lontoon Westminister Abbey ja palatsi

Englannin ja sittemmin Yhdistyneen kuningaskunnan hallinto on toiminut alueella 1000-luvulta lähtien. Vilhelm Valloittajan kruunajaisista lähtien kaikki Englannin ja Britannian kuninkaallisten kruunajaiset on pidetty Westminster Abbeyssä. Westminsterin palatsissa toimii Britannian parlamentti ja se on esimerkki uusgotiikkaa edustavasta arkkitehtuurista. Pyhan Margaretin kirkko on palatsia vanhempi ja se rakennettiin 1000-luvulla, mutta kirkko on rakennettu uudelleen.

Lontoossa käväisimme keväällä 2016. Tuo oli ensimmäinen kerta, joten päänähtävyydet tuli kierrettyä. Lontoon kokemuksia voit käydä lukemassa otsikon linkistä.

29. Lonton Tower

Vlhelm Valloittajan vuonna 1066 normannivalloituksen aikana rakennuttamasta Lontoon Towerista tuli normannien sotilasarkkitehtuurin esimerkki ja vallan symboli. Henrik III ja Edvard I rakensivat linnaan laajennuksia 1200-luvulla ja linnasta tuli aikakautensa merkittävimpiä rakennuksia.

Ehkä  sen verran on tullut luettua Englannin historiaa, että Lontoon Tower kiinnosti suunnattomasti. Ja paikka kyllä myös kosketti. Otsikon linkistä voi käydä lukemassa enemmän.

t49

30. Piazza dei Miracoli

Pisassa oleva aukio missä mm Pisan kalteva torni sijaitsee. Juttulinkki Pisaan ole hyvä.

31. Vapaudenpatsas, New York

32. Stari Grad, Hvar, Kroatia

Euroopan vanhin kaupunki. Hyvin säilynyt. Juttua löytyy

 

dio.jpg

Diolectianuksen palatsi Split

33. Vilnan historiallinen vanhakaupunki

Vilnan vanhakaupunki on keskisen ja itäisen Euroopan suurin barokkia edustava kaupunki.

Jutut Vilnasta: Vilnan TOP 10 nähtävyydet ja vähän enemmän

DSC01201.JPG

 

34. Dubrovnikin vanhakaupunki

35. Mostar

36. Kotor

20624216_10211064442140207_1319863901_n

Kotorin vanhakaupunki

37. Kotorin lahti

38. Butrinit

39. Korfun vanhakaupunki

40. Meteora

41. Rauman vanhakaupunki

20643628_10211064430579918_1044860646_n

Rauman raatihuoneentori

 

 

40 comments

 1. virpis (@taynnatieontar1) · marraskuu 16

  Paljon upeita hienoja kohteita sulla käytynä! Joitakin samojakin meillä! Viikonloppuna lähden Tallinnaan joten tulee tuo vanhakaupunki listalle. Aikaisemminkin olen kyllä käynyt Tallinnassa, mutta niin pikavisiitillä juossut satamamarketit ettei aikaa ole muuhun ollut. Nyt ollaan yön yli reissussa ja kokonainen päivä Tallinnassa. 🙂
  Kiitos linkkauksesta!

  Tykkää

 2. Stacy Siivonen · marraskuu 20

  Teneriffa on sikäli jännä paikka, että se toimii niin kuin Galapagos ja siellä on ihan omia tipilajejaan, jotka olisi joskus veikeä nähdä. Näistä endeemisistä lajeista kaikkein tunnetuin on tietysti kanarialintu.

  Tykkää

 3. Kohteena maailma · marraskuu 20

  Nämä Unescon listaukset on mielenkiintoisia postauksia. Itse olin näistä käynyt vähän yli puolessa, joskaan en Unescon kohteita mitenkään keräile. Tietysti kun tykkää matkustamisesta, luonnosta ja historiasta, niin väkisinhän näihin haluaa yleensä reissuillaan mennä. Täytyy varmaan jossain vaiheessa katsastaa omat kohteet missä olen käynyt, joskus sen mielenkiinnoista katsoinkin. Mutta mitään lukumäärää en osaa sanoa, ennen kuin tarkistan uudestaan.

  Tykkää

  • Matkalla lähelle tai kauas · marraskuu 21

   Kiitos kommentista! Kiva näitä on lukea innolla siis odotan. Ja kyllä se vaan niin on, että jos sellainen matkanvarrella on niin siellä kyllä silloin tulee useimmiten käytyä.

   Tykkää

 4. Ansku BCN · marraskuu 21

  Minäkin yritän reissuillani bongailla UNESCO:n kohteita, en ole tosin niitä koskaan listannut! Pitäisiköhän tehdä vastaava postaus… 🙂

  Tykkää

 5. Emma / Mutkia Matkassa · marraskuu 21

  Meillä on paljon yhteisiä kohteita käytynä, mutta sulla on myös tosi paljon hienoja kohteita mihin mua kiinnostais kovasti matkustaa! Suomessa erityisesti haluaisin käydä tuolla Werlassa ja ulkomaisista käymättömistä kohteista kaikkein eniten kiehtois Cinque Terre ja Plitvice 🙂

  Tykkää

 6. Johanna Hulda · marraskuu 22

  Juuri Täynnä tie on tarinoita -blogiin kommentoin, että sama idea näiden UNESCO-kohteiden listaamisesta oli pyörinyt mielessä, pitäsiköhän se jopa toteuttaa? Tästä löytyi aika monta samaa paikkaa mitä minullakin on käytynä. Upeitahan nämä ovat lähes poikkeuksetta! Viimeisin oli Iguassun putoukset ja kaikissa Suomen ja Portugalin kohteissa haluaisin ainakin käydä. 🙂

  Tykkää

  • Matkalla lähelle tai kauas · marraskuu 22

   Kiitos kommentista! Samalla tavoin itselläkin on asia pyörinyt mielessä. Näitä on kiva lukea. Tulee hahmotettua mitä missäkin on tarjolla.

   Tykkää

 7. Jonna / Lempipaikkojani · marraskuu 24

  Minäkin bongailen jossain määrin unesco-kohteita. En varsinaisesti mene mihinkään niiden perässä, mutta otan kyllä selvää etukäteen, jos sellaisia lähialueilla olisi. Ja ihan totta tuo, että sitten ainakin tietää näkevänsä jotain merkittävää. Näissä sinunkin listalla olevista on tullut aika monessa käytyä. Ja kirjoitappas juttua Bruggesta! Mieheni suunnittelee sinne matkaa eli olisi kiva saada lisätietoa paikasta.

  Liked by 1 henkilö

  • Matkalla lähelle tai kauas · marraskuu 24

   Kiitti kommentista. Ok on suunnitteilla avata tuota reissuamme, jonka teimme muutama vuosi sitten. Hiukan samantapaisesti toimimme eli jonnekin mennessä käy tsekkaamassa mitä tarjolla. Joskus tosin tulee suunniteltua matkaa ihan varsinaisesti päästäkseen johonkin tiettyyn paikkaan. Näin kaavailen yhtä koukkausta ensi vuoden matkaan.

   Tykkää

 8. Kati / Lähinnä Kauempana · marraskuu 24

  Paljon olet ehtinyt näkemään! Äh, mun tekis mieli tehdä sama postaus omalla listalla, mutten ikinä tahdo muistaa tai ehtiä. Näitä on niin kiva lukea!

  Tykkää

 9. Yritin pari viikkoa sitten laskea montako Unescon kohdetta on tullut käytyä, mutta sekosin laskuissa. Niitä on nykyään niin paljon ympäriinsä, mutta hyvä tietysti niin, että arvokkaat paikat saavat suojelua. Nyt kun ollaan täällä Japanissa, niin olen todennut, että tämä olisi Unescon kohteiden bongaajan unelmamaa. Niitä tuntuu olevan ihan joka kulmalla.

  Tykkää

  • Matkalla lähelle tai kauas · marraskuu 25

   Kiitos kommentista! Tuo on totta, kun maita alkaa kertymään enemmän unesco kohteetkin lisääntyy. Itselläkin oli jäädä pois paikkoja. Jossain vaiheessa on sitten varmasti alueittain kategorisoitava paikat. Kiva tuota listaa on pitää yllä sitä mukaa kun niitä kertyy.

   Tykkää

 10. Muutamia samoja kohteita löytyi käytynä minultakin 🙂 En olekkaan tämmöistä listaa ikinä tehnyt, joten ehkä tulevaisuudessa tulee tehtyä 🙂

  Tykkää

 11. Merja / Merjan matkassa · marraskuu 25

  Unescon kohteita on niin paljon, ettei aina tiedä sellaisessa käyneensäkään. En kerää kohteita, mutta näitä on kiva lukea. Näistä kohteista Teneriffa ja Teide kiinnostavat 🙂

  Tykkää

  • Matkalla lähelle tai kauas · marraskuu 25

   Teneriffa yllätti kovasti. Paljon nähtävää. On totta, että niitä alkaa olemaan paljon. Juuri tuossa luin, että vapauden patsaskin kuuluu kastiin.

   Tykkää

 12. Anna | Muuttolintu · marraskuu 26

  Voin vaan kuvitella, että Tallinna on varmasti muuttunut hurjasti sitten Viron itsenäistymisen. Näitä on kiva lukea, kun voi samalla miettiä omia käytyjä kohteita. Itse en ole vielä laskeskellut käytyjä Unesco-kohteita, mutta ehkä joskus. Tosi monesta oon hoksannut vasta jälkeenpäin, että kohde on Unesco-listalla.

  Tykkää

  • Matkalla lähelle tai kauas · marraskuu 26

   Kyllä vaan, koko Viro on länsimaistunut todella paljon. Hyvää ruokaa siellä sai jo heti mutta ovat osanneet kehittää myös ravintolapuolta.

   Tykkää

 13. Teija / Lähdetään taas · marraskuu 26

  Joskus aloin käydä Unescon listaa läpi, mutta kyllästyin kesken kaiken, ja päätin, että jos pidän kirjaa, missä maissa olen käynyt, niin se riittää minulle. 😀

  Paljon olet kyllä käynyt hienoissa paikoissa!

  Tykkää

  • Matkalla lähelle tai kauas · marraskuu 26

   Kiitos kommentista! On totta, että jälkeenpäin listan laatiminen on hankalaa. Minä nyt koitan pitää yllä listaa. Hienoissa paikoissa on saanut käydä. Pitää olla kiitollinen näistä mahdollisuuksista, mitä elämä antaa

   Tykkää

 14. Teppo | Tämä matka · marraskuu 26

  Me ei suunnitella matkoja Unescon kohteisiin, mutta tarkistetaan aina reitti Unescon listalta ja aina tulee mukavia yllätyksiä ja reittimuutoksia. Viimeksi Madridin roadtrippiin tulikin viisi kohdetta mukaan.

  Tykkää

  • Matkalla lähelle tai kauas · marraskuu 26

   Harvemmin sitä suunnitelmaa tulöee tehtyä niin, että matkustaa jonnekin, jotta näkee jonkun kohteen. Sanotaanko, että ensi kesän reissua suunnittelen niin, että siihen sisältyisi yksi kohde. No aika näyttää.

   Tykkää

 15. lizalondon · marraskuu 26

  Mäkin haluaisin toteuttaa Unesco-postauksen! Yhdessä vaiheessa keräilin Unesco-kohteita vähän aktiivisemmin, mutta nykyisinkin teen kyllä mielelläni detourin niitä varten. Itse asiassa tässä listalla oli muutama kohde, joissa olen käynyt mutta joiden en edes muistanut kuuluvan Unescon listalle. Hienoja paikkoja!

  Tykkää

 16. Minä olen käynyt kahdessatoista näistä sinun listaamistasi. Kunpa olisin päässyt tutustumaan Tallinnaan itsenäistymisen aikaan, olisi ollut todella mielenkiintoista. Mutta olin niihin aikoihin vielä kapalossa. 😀

  Tykkää

  • Matkalla lähelle tai kauas · marraskuu 26

   Täytyy sanoa, että todellakin on hienoa nähdä, kuinka Tallinna kehittyy edukseen! Samaa on tehnyt Viipuri. Viimeksi käydessämme tuo kuuluisa markkinatori oli poissa. Sen lisäksi myös lukemattomat huijarit ja taskuvarkaat.

   Tykkää

 17. Outi · marraskuu 26

  En minäkään keräile Unesco-kohteita ja joskus olisikin hauska laskea monessako on käynyt. Ei niitä varmaankaan hirveään pitkää listaa ole kertynyt ottaen huomioon virallisen listan pituuden. Mutta näitä on kyllä mukava lueskella ja bongailla missä kaikissa kohteissa tietämättään itsekin on käynyt 🙂

  Tykkää

  • Matkalla lähelle tai kauas · marraskuu 26

   Kiitos kommentista! Unesco listalla on niin paljon kohteita, että ei niitä edes ehtisi käymään. Kiva niitä on bongailla jos sattuu olemaan samalla suunnalla. No jotkut on sellaisia, joinne mieli tekee varta vasten, kuten esim Plitvice.

   Tykkää

 18. Lotta | Watia.fi · marraskuu 26

  Hyvä lista sulla jo. Japanissa noita kohteita tulee ihan huomaamattakin listalle, mutta en ole erityisesti kirjaa niistä pitänyt. Yleensä ovat kuitenkin vierailemisen arvoisia paikkoja. 🙂

  Tykkää

 19. Tiina · marraskuu 26

  Kun tätä luin, tajusin, että olen itsekin aika monta kohdetta nähnyt edes sitä tietämättäni. Pitänee pistää oma lista pystyyn. Kiitos inspiraatiosta!

  Tykkää

 20. hauska postausidea – voisi itsekin yrittää pistää omia kohteita kasaan! PS. Se on Westminster Abbey:-)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s