Marrakechin nähtävyyksiä -TOP 10 +2 nähtävyydet

Marrakechin matkasta on jo aikaa, itse asiassa ei kuukauttakaan….. Olen blogissa jo esitellyt Marrakechin nähtävyyksiä erikseen ja nyt tässä jutussa on yhteenvedon aika.

a`la Marrakechin TOP 10 -nähtävyydet ole hyvä!

1.Djemaa el Fnaa ”tarinankertojantori”

Aukiosta itsestään ei ole erikseen juttua mutta tämä on mainittava erikseen. Aukio sijaitsee medinassa. Se on hyvin moninainen. Aamulla aukio on lähestulkoon tyhjä ja iltaa myöden se täyttyy erilaisista kojuista, hennatatuoijista, kaupustelijoista, tanssi-musiikkiesiintyjistä yms.

11.jpg
Aukion laidalla oleva rakennus

Ehdottomasti on parasta illan hämärtyessä kiivetä johonkin aukion kattoravintoloista vaikka illalliselle ja nauttia hienoista näköaloista yläilmoista nähden. Me teimme sen kahdesti.

Juttulinkki: Marrakechin Medina

DSC06662.JPG

DSC06024.JPG

2. Kotouboun alue

Djemaa el Fnaan aukiolla ollessasi et voi olla näkemättä Kotoubin mekkaa. Itse mekan Mekan minareetti on 77 metriä korkea.  Lopullisen muodon mekka on saanut 1199. Sen ympärillä on aukio ja puisto.  Itse mekkaan ei ikävä kyllä olemahdollista päästä. Mutta sen ympäristössä ja puistossa miellyttävää kävellä.

12.jpg
Kotouboun minareetti

DSC06375.JPG

DSC06397

3.Saad haudat

Näistä löytyy juttua erikseen tästä linkistä Marrakech -Saadi haudat ihastuttaa.

Kaunis hauta-alue on ollut jokunen vuosi takaa piilotettuna mutta avoinna nyt yleisölle. Todella miellyttävä paikka silmälle ja mielelle.

DSC06426

 

DSC06453

4.Bahia palatsi

Juttulinkki Marrakech -Bahia palatsi

Nämä palatsit ovat parasta Marrakechin antia. Niin kauniita yksityiskohtia sisältäviä rakennelmia.

DSC06547.JPG

 

 

5.Secret garden

Paratiisi pölyisen ja meluisen soukin keskellä. Juttu Marrakechin puutarhoja: Le Jardin Secret Garden ja Jardin Majorelle

DSC06613

 

secret.jpg

6.Medina

Oikeastaan kaikki nämä mainitsemani paikat kuuluvat Marrakechin medinaan. Se on hyvin laaja ja täynnä erilaisia yksityiskohtia, rakennelmia ja alueita. Juttu Marrakechin Medina

8-1.jpg

7.Medinan souk

Et voi jättää tätä väliin vaikka melkoinen turistirysä onkin. Suosittelen kuitenkin olemaan kovapäinen ja kävelemään soukin perälle. Siellä vasta näet aitoa perinteistä soukia. Alkuosio tarinankertojan torilta lähdettynä on selkeästi turisteille tarkoitettu.

8.Juutalaiskortteli Mellah Medinassa

Tämän ohitse kuljimme sattumalta mutta hieman poikkeaa muusta medinasta. Se sijaitsee lähellä Bahia palatsia. Siellä saa kulkea melko rauhassa ja katsella paikallisten elämää.

DSC06468
Juutalaiskortteleissa

DSC06470.JPG

9.Tannery -nahkatehdas

Tannery oli mielenkiintoinen nähtävyys. Sinne kannattaa mennä oppaan kanssa, ellet halua taistella sisäänpääsymaksusta ym muista maksuista esittelijöiden ja muiden koplaan kuuluvien kanssa.

Juttu Marrakech ja Medinan nahkatehdas eli Tannery

DSC06585.JPG

10.Jardin Majorelle

Ainoa paikka, joka ei ole medinassa. Mutta suosittelen ehdottomasti käymään. Taksi sinne medinasta maksoi 5 €.

Juttu: Marrakechin puutarhoja: Le Jardin Secret Garden ja Jardin Majorelle

11. Mosquée de Ali ben Youssef ja Ali ben Youssef Medersa

Nämä paikat meiltä jäi väliin mutta ovat kehuttuja. Moskeijaan tietystikään ei pääse sisään mutta koraanikouluun kyllä. Kyseessä on erittäin koristeellinen rakennus.

Linkki Lonelyplanet/ Yössef Moskeija ja koraanikoulu

12. El Badi palace

Palatsi tai palatsin rauniot sijaitsevat Mellahin ja Bahia palatsin läheisyydessä.

Se on rakennttu 1500-luvulla mutta siellä jäljellä vain rauniot. Me emme siellä käyneet. Nyt jälkeenpäin harmittaa.

DSC06605

Oletko käynyt Marrakechissä? Kerro ihmeessä, mikä kaupungin nähtävyyksistä on sinun suosikkisi!

Marrakechistä tulossa seuraavat jutut vielä: Marrakech ihastus vaiko vihastus ja Marrakechin haman vs turkkilainen hamam

Lisäksi kiertomatkamme Atlas vuorilla ja Saharassa jatkuu. Ole siis kuulolla!

 

21 vastausta artikkeliin “Marrakechin nähtävyyksiä -TOP 10 +2 nähtävyydet

  1. En ole käynyt mutta toivottavasti pian pääsen. Kiinnostaa kovasti. Upea tuo hauta-alue, sinne ainakin haluaisin, samoin kuin sinne markkina-alueelle tietysti.

    Liked by 1 henkilö

  2. Tuonne täytyisi kyllä päästä, niin kauniita nuo rakennukset!

    Liked by 1 henkilö

    1. kyllä kaunista mutta myös pölyistä ja yhtä sekamelskaa….

      Liked by 1 henkilö

  3. Hei, miten oli turvallisuuden laita? Aikoinaan oli tarkoitus lähteä yksin reissaamaan ympäri Marokkoa mm. Fésiin ja Meknesiin, mutta sitten tuli nämä terrorismiongelmat muissa Pohjois-Afrikan maissa ja päätin mennä rauhallisemmille alueille. Tunisiassa ehdin käydä pariin otteeseen ja paljolti samanlaiselta näyttää.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä on turvallista. Uskaltaisin mennä yksinkin. Yksin mm itse lähdin viimeisenä päivänä hotellilta, joka oli kauempana, kylille. Marrakechissä meillä hotelli oli lähellä aukiota. Illallakin uskalsi yksin kulkea.

      Tykkää

  4. Näitä Marrakeshin juttuja on kiva lukea, kun pääsee samalla sukeltamaan omiin muistoihin. Marrakeshista en oikein osaa nimetä yksittäistä kohdetta – koko siellä vietetty aika ja kaupungin tunnelma oli mukavia. Reissun kohokohta oli kuitenkin parin päivän matka Atlas-vuoriston yli Saharaan.
    Tuohon Sinin kysymään turvallisuusasuaan: Minä olin tuolloin reissussa vähän yli parikymppisenä parin samanikäisen kaverin kanssa. Oloa ei missään vaiheessa koettu mitenkään vaaralliseksi, vaikka toki paikalliset saattoivat vihellellä vaaleiden suomalaisten perään. Mitään sen ahdistavampaa ei kuitenkaan jouduttu kokemaan.

    Liked by 1 henkilö

    1. Tuo on totta se on Marrakechissä se tunnelma joka saa valtoihinsa niin hyvässä kuin pahassa. Pahassa tarkoitan sitä rahankerjääjä joukkoa, joka ovelasti osaa pyytää rahaa ihan joka käänteessä. Ihmiset saavat kyllä muutoin olla rauhassa.

      Tykkää

  5. Olen aina välillä miettinyt Marokkoa matkakohteeksi. Vuosi sitten jo melkein varasinkin kieromatkatyylisen reissun, mutta jänistin sitten. Totta kai Marokon värit tällaista valokuvaukseen hurahtanutta kiinnostaisi, ja Atlas-vuoristo ja yö Saharassa. Mutta sitten muistan aina nuoruuteni kokemuksen Marokossa, kylläkin ihan turistikaupunki Agadirissa. Mitä tummenpi mies oli, sitä pahempia törkeyksiä huuteli, vaikka olin tosiaan vasta lapsi. Ja basaareissa miehet vetivät minua hiuksista ja kyselivät vanhemmiltani, montako kamelia. Se oli aika ahdistavaa – erityisesti nyt jälkeenpäin ajateltuna . Silloin vain kokemattomana pikkutyttönä ihmettelin , että johan on kumallisia tämä marokkolaiset…

    Liked by 1 henkilö

    1. Varmaan tuohon aikaan ollutkin tuollaista. Marrakechissä ainoastaan huomasin kerran ravintolassa kuinka kahta marokkolaista rohkeasti pukeutuneita häirittiin ehdottelemalla. Muutoin sai porukka kulkea rauhassa.

      Liked by 1 henkilö

  6. Todella kiehtova paikka! Olen jo pitkään haaveillut Marokosta ja nyt se on suunnitelmissa ensi vuodelle!

    Liked by 1 henkilö

    1. Mukava kuulla. Kiva sitten aikanaan lukea kokemuksistasi.

      Tykkää

  7. Me pidimme noista puutarhoista, niin salaisesta, kuin tuosta Yves Saint Laurentin -puutarhastakin.
    Lisäksi pidimme kattoravintoloista soukkikortteleissa.

    Liked by 1 henkilö

  8. Marrakechissä en ole käynyt mutta puutarhat, Saad-haudat ja Bahia palatsi menisivät must see listalle.
    Pyörittelemme parhaillaan ensi vuoden matkavaihtoehtoja ja yhdessä suunnitelmassa mukana olisi myös piipahdus Marokossa, saapa nähdä toteutuuko tämä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Suunnitelmia täälläkin tehdään. Ja mikä outoa, yhtään reissua ei ole vielä varattu!

      Tykkää

  9. Marokkoon menemme jossain vaiheessa, asumme osan vuodesta Espanjassa ja täältä olisi lyhyt siellä poiketa. Monet ovat kehuneet.. Pitää lukea sinun vinkit sitä ennen! Atlas-vuoret siintävät tänne meille asti kirkkaalla ilmalla, mielettömät!

    Liked by 1 henkilö

    1. Ilman muuta kannattaa matkustaa jos noin lähellä. Atlas vuoret ja kanjonit sekä Sahara olivat parasta. Mystinen maa.

      Tykkää

  10. Bahia palatsi oli minun suosikki, ei mulla kyllä ollut aikaa nähdä kaikki nähtävyydet.

    Liked by 1 henkilö

    1. Joitakin meilläkin jäi näiden lisäksi vielä käymättä. No aina on hyvä syy palata.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close