Lontoon matkabudjetti -elämä on :)

Lontoon matkasta on jos kuukausia ja matkamuistot siintää enää haaleina mielessä. Tapanani on ollut avata matkoistamme kaikkea käytännöin asioita kuten, millä matkustimme, missä majoituimme ja mitä kaikki maksoikaan.

Lennot

Lennot saatiin todella edulliseen hintaan ja lähtö vielä kotikentältä Turusta yhden pysähdyksen taktiikalla mutta siihen se sitten jäikin. Siis edulliset hinnat.

Turku-Lontoo edestakainen hinta yhdeltä 144 euroa. Käsimatkatavaroilla.

majoitus

Jos haluat Lontoossa majoittautua likipitäen keskustassa, saa pulittaa melkoisesti. Toki useat suosittelevat hotellin valitsemista hieman syrjempää hyvien yhteyksien päästä. No me halusimme majoituksen olevan niin keskustassa kuin vain mahdollista. Löysimmekin mielenkiintoisen hotellin The Mad Hatter Southwarkissa. Hotelli oli sijainniltaan mitä parhaassa paikassa melkein Thamesin varrella. Hotellin yhteydessä oli englantilainen pub, jossa oli tarjolla juomaa ja ruokaa.

Hinta neljältä yöltä 400 euroa per henkilö.

muuta kustannukset

Iltapäiväteellä käväisimme Sketchissä. Teen hinta kera samppanjan oli noin 107 euroa.

Abban konserttiliput hieman paremmasta paikasta 179 euroa

Musikaalilippu maksoi 30 euroa. Kävimme katsomassa Julietin. Lipun kävimme ostamassa samana päivänä kuin kävimme esitystä katsomassa. Lippuja saa ostaa Leicester Squarella tai Brent Crossissa olevasta TKTS-kioskista.

Retket

Me teimme yhden kokopäiväretken. Yhdistimme käynnit Windsoriin, Stonehengeen ja Oxfordiin. Reissun hinta Get Your guiden kautta 123 euroa per nokka

Sky Gardenissa käynti on ilmainen. Muista varata paikka heti kun varaaminen on mahdollista. Aukeaa noin kolme viikoa ennen varattavaksi.

Risteily Thamseilla on mielenkiintoinen. Paras paikka lähtöön on Big Benin läheltä. Hinta edestakaisin Westminister-Greenwich 22 euroa per henkilö.

Yhteensä

Kaikki yhteensä yhdeltä 1 005 euroa.

Kustannuksista jäi pois mm lentokentän parkkimaksu, metrolippujen hinnat ja ruokakustannukset. metrolippujen osalta helpoin tapa maksaa oli vilauttaa korttia metroasemalle mennessä porteilla. Ilmeisesti myös halvin tapa maksaa lippu. Kortilla suoraan maksamalla systeemi automaattisesti tarkistaa, mikä matkatapa on edullisin. Kätevää! Mitään päiväkorttia ei siis ehkä kannata ostaakaan. Lontoon lipuista lisää linkistä.

Elämä on…..pitää sanoa, että pohdin aikani laskenko edes tämän reissun kustannuksia. Sen verran tiesin, että reissussa paloi rahaa. Mutta mitäpä siitä. Kaiken kaikkiaan oli upea reissu ja hintansa arvoinen.

Linkit Lontoon juttuihin:

Lontoossa toisen kerran

Windsor ja Windsorin linna

Stonehenge -elettyä elämää joskus kauan sitten

Pikavisiitti Oxfordiin

Oletko käynyt Lontoossa? Minkälainen oli matkabudjettisi? Anna vinkki edulliseen majoitukseen.

20 vastausta artikkeliin “Lontoon matkabudjetti -elämä on :)

 1. Nämä budjettipostaukset on kyllä aina mielenkiintoisia!
  Lontoossa ei ole tullut kuin piipahdettua päiväseltään kun oli 11h välilasku, mutta kai sielläkin pitää vielä joskus käydä ihan ”oikeasti”. Nyt on niin paljon tuttaviakin tullut englannista, että voi olla että ihan senkin takia tulee jonnekin päin maata lähdettyä.
  Me ei keretty tuon välilaskun aikana nimittäin tutustua mihinkään muuhun kuin luonnontieteelliseen museoon.

  Liked by 1 henkilö

 2. Minusta varsin kohtuu hintainen hotelli Lontooseen. Kyllähän Helsingissäkin kahden hengen majoituksesta joutuu sen pari sataa euroa yö maksamaan. Itse olen majoittunut Lontoossa Paddingstonin aseman lähellä muutamia kertoja (helppo ja nopea siirtyminen Heathrow lentoasemalta junalla) sekä Kingscrossin metroaseman lähettyvillä.

  Tykkää

 3. Hieno tuo kansikuva! Lontoo ja edullinen ei taida sopia samaan lauseeseen 😀 Me ollaan tehty sinne pari reissua ja kyllä siellä vaan rahaa palaa niin majoitukseen, kuin elämiseenkin.

  Sky Garden on tosi hyvä vinkki ja me teimme myös kävelykierroksen Unseen Tours -firman kautta, joka näyttäisi olevan edelleen toiminnassa. Meitä kierrätti entinen finanssialan työntekijä ja kodittomuuden kierteeseen joutunut opas, joka oli sittemmin työllistynyt juurikin tuon opastyön ansiosta. Eli tällä tavalla voi ainakin laittamaan hyvän kiertämään, kun varaa kierroksen heiltä ja antaa vielä hyvät tipit päälle.

  Liked by 1 henkilö

 4. Olin pääsiäisen aikaan poikien ja heidän kaverin kanssa viikko. Majoitus, yllätys, yllätys kodinvaihtona ilmainen. Toki saatiin vain viideksi yöksi ja sit oltiin Ridgemount hotellissa (tarkistin 185€/yö (kävelyetäisyydellä vaikka mitä) ja Hiltonin lentokenttähotellissa (145€/yö) vika yö . Kodinvaihto oli perienglantilaisessa kolmikerroksisessa kytketyssä omakotitalossa 30 min junamatkan päässä. Ilman kodinvaihtoa olisi kyllä ollut kallis viikko. Toki olisin silloin majoittanut pojat hostelliin – olisivst siitäkin saaneet kokemusta. London passejä käytettiin ahkerasti. Pojat piti vapaapäiviä, mä rehasin turistina. Budjettia en laskenut. Toisaalta sen totesin, että iltapäiväteelle heitä en vie, niin tyyristä touhua ja eivät olisi moista arvostaneet.

  Tykkää

 5. Hyvä tietää vähän missä hinnoissa nuo tuo liikkuu. Monesti vaikka olis kuinka halvat lennot, niin kokonaisuus voi olla sitten ihan eri luokkaa. Itekään en oo mieltänyt Lontoota edulliseksi paikaksi, joten siksikin oli mielenkiintoista hahmottaa noita hintoja.

  Tykkää

 6. Kyllähän sitä rahaa saa palamaan matkoilla ja Lontoo ei todellakaan ole ihan edullisin kohde. Tuo teidän hotelli kuulostaa kuitenkin kohtuulliselta hinnan ja tason puolesta. Täytyy pitää mielessä. Kivoja retkiä olette tehneet ja niistä olen itse valmis maksamaan jos ne on oikeasti hyvin järjestettyjä.

  Tykkää

 7. Konsertit ja musikaalit yms ovat usein sellaisia elämyksiä, että ne toki nostavat kustannuksia, mutta taas toisaalta ovat se juttu ja kimmoke reissata. Itse suosin myös hotellin hyvää sijaintia, enkä etsi edullisinta. Iltapäivätee kuulosti kivalle! Ja tietysti tuo Abban konsertti.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s