Kesämuistoja 2019

Sataa. Iltaisin alkaa hämärtää aiemmin. Sytytän kynttilän. Ulos mentäessä pitää etsiä jotain lämpimämpää päällensä. Huokaisen taas se on kesä ohitse. Minne se taas hävisikään? Aina sitä odotetaan niin kauan  ja siinä se taas jo heti tullessaan onkin jo mennyt.

Käperryn viltin alle sohvanurkkaan. Olisiko nyt aika palata hetkeksi takaisin kesään ja katsoa, mitä matkakesäämme kuului.

dsc02222.jpg

Aloitetaan kesä toukokuusta, koska minun kesäni alkoi tänä vuonna aikaisin.

Ahvenanmaa ja Märketin majakka

Märket
Märketin majakalla

dsc00721

Itse asiassa kesäni alkoi Ahvenanmaalta. Olin lähdössä toukokuun puolessa välissä viikoksi talkootyöläiseksi Märketin majakalle. Ensimmäisen yön vietin Maarianhaminassa. Kuinka sattuikaan ensimmäiset kesän helteetkin alkoivat silloin. Laivan lähdettyä Turun satamasta aurinko porotti täydeltä taivaalta. Lähtöhetkellä istuin laivan kannella ihastelemassa Turun saariston maisemia. Oli lämmin. Kuten oli sinä iltana Maarianhaminassakin. Ensimmäiset terassikelit.

Viikko Märketillä oli ikimuistoinen. Talkootöiden lomassa pääsi nauttimaan tosissaan siitä, minkälaista on elämä säiden armoilla. Viikon aikana niin satoi, paistoi ja tuuli. Meri ja luonto näytti voimansa. Kunnioitus meren voimaa kohtaan lisääntyi. Hieno majakka, luoto ja hieno viikko.

Viikon lomassa ehdin viettämään aikaa Maarianhaminassa ja Eckerössä. Näin alkukeväästä paikka ei ollut kovin turismilla pilattu vaan oli osittain uinuvassa tilassa.

Viikko vapaaehtoisena talkootyöläisenä – missä?

Talkootyöläisenä Märketin majakalla – matkapäiväkirja

Talkootyöläisenä Märketin majakalla – Vol2

Märketin majakka

Kevättä Raumalla

rauma

Tulipa sitten yksi aurinkoinen kesäpäivä vietettyä Raumalla. Rauman vanhakaupunki vetää puoleensa. Niin sitä tuli kuljettua ristiin rastiin vanhaa Raumaa. Ja löytyi myös oivallinen lounaspaikka Kalatori.

Keväinen Turku

Turku
Aurajoen rantamailla
Turku
Walon näköaloja

Touko-/ kesäkuussa kävin yllättävän usein Turussa. Turun ruokapaikat ovat Suomen aatelistoa. Puhumatta uudesta walo rooftopista.

Tulipa käytyä ihastelemassa tulppaanien kukintaa, kirsikkapuiden kukkia Aurajokirannassa ja käsityöläismuseon mäellä sekä Ruissalon kasvitieteellisessä.

dsc09851.jpg

jutut

Turun parhaat ruokapaikat -rakkaudesta ruokaan

Liedon vanhalinna

Liedon vanhalinna
Upeat näköalat Liedon vanhalinnasta

 

Keväällä käväisin myös ihastelemassa Liedon vanhalinnassa näköaloja. Vanhalinnan kukkulalta on upeat näköalat.

Mikä Ihmeen vanhalinna? Se on kukkula, joka kohoaa 50 metriä merenpinnalta ja on yksi Suomen merkittävin muinaislinna-alue. Asutusta siellä ilmeisesti on ollut jo pronssikaudella. Viimeisin asutus näyttäisi olleen 1300 -luvulla.

Bromarv

Bromarv
Juhannussalko

dsc01996.jpg

dsc02032

Asumme saaristossa mutta siitä huolimatta juhannusta halusimme viettää saaristossa hieman idempänä isolla porukalla. Niinpä vuokrasimme viikoksi mökin kahdeksalle hengelle.  Bromaev yllätti sillä, että juhannusperinteet salkoineen ja toreineen olivat vielä läsnä. Mekin kävimme juhannushulinaa ihastelemassa juhannusaattona. Loppu aatosta kuluikin sitten perinteisesti saunoen, uiden ja syöden sekä seurasta nauttien. Juhannuspäivää vietimme mm tekemällä Raaseporin linnavierailun.

juttu

Bromarv – keskikesän juhlaa viettämässä

Portugali

dsc02529.jpg
Lissabon
dsc03298
Porto

Kesästämme viikon (tai 8 yötä) vietimme Portugalissa. Olimme varanneet lennot Lissaboniin ja pois lensimme Portosta. En tiedä, olenko mistään maasta sanonut, etten ole pitänyt? Enkä palaa takaisin ikinä. No ei tämäkään päässyt sille listalle. Enneminkin kaikki maat, kuten tämäkin, pääsevät sinne top 10 maiden joukkoon (miten 30 maata saadaan mahtumaan top 10 listalle?). Kohokohtia reissulta olivat: Lissabonin kukkulat ja funikulaarit sekä ratikat, Sintra, Porton ranta-alue ja vanhakaupunki, Douron jokilaaksoalue ja viinitilavierailumme sekä linnamajoitus. Siis ihan melkein kaikki.

Jutut

Yhteenveto Portugalin matkasta

Mathildedal ja ruukit

Teijo
Teijon kirkko
dsc04370
Mathildedahlin järvi

Koko kevään joka suunnasta kuului hehkutusta Mathildedahlista. Olimme useasti puhuneet, että pitäisi tehdä retki Teijon kansallispuistoon. Vihdoin päätimme yhdistää luonnonpuistoretken ja ruukit toisiinsa. Kiersimme Mathildedahlin -järven ympäri ja sen päätteeksi pistäydyimme Peterin suklaapuolissa kalakeitolla. Kalakeiton jälkeen käväisimme vielä itse ruukkikylässä ja Teijon ruukkikylässä. Tästä en olekaan vielä ehtinyt juttua kirjoittamaan vaikka on pitänyt.

Naantalin kultaranta

dsc04632.jpg
Kultaranta

Teimme loppukesästä paljon lähimatkoja. Eräänä lauantai päivänä osallistuimme Kultarannan opaskierrokselle presidentin kesäasunnolle. Tästäkin kierroksesta myöhemmin lisää.

Kurjenrahkan luonnonsuojelualueella

dsc04830.jpg
Kurjenrahkalla

Oli elokuinen viikonloppu ja sää epävakainen. Sateesta huolimatta uhmasimme oloamme ja lähdimme luontoretkelle kiertämään Savojärveä. Suo on suo ja minä pidän suosta. ja aina on yhtä upea tuo Savojärvi. Ilmankos siellä on tänä vuonna käynyt ennätysmäärä väkeä.

Kesän viimeinen: Läntisen Suomen majakat

dsc05207.jpg
Kallbåda

Sokerina pohjana ja ns jäähyväisenä kesälle oli tekemämme kokopäiväretki Läntisen Suomen majakoille; Rönnskär, Kallbåda, Jussarö, Sandharun, Sandbäck jne.

Päivä oli pitkä, aurinko paistoi ja saimme nauttia upeista merimaisemista kauniissa saaristossamme.

Juttu

Läntisen Suomen majakat – retkipäivä Itämerellä

Meidän kesäämme mahtui paljon. Kesämme oli hyvin kotimaapainotteinen mutta mikäs siinä. KotiSuomi on juuri parhaimmillaan kesällä. Yksi ulkomaanmatkakin on aina mahdutettava joukkoomme piristämään kesäämme.

Minun kesääni kuului iloa, surua, naurua, ystäviä, perhettä, kotimaata, ulkomaita, mansikoita, aurinkoa, makkaraa, kukkia, perhosia, lintuja, merta ja vaan niitä kiireettömiä hetkiä.

Mitä kuului sinun kesääsi?

dsc04882-e1570476613797.jpg
Alpo Jaakolan patsaspuisto
dsc02099
Raaseporin linnassa

dsc02147

 

Naantali
Naantali

8 vastausta artikkeliin “Kesämuistoja 2019

 1. Hienoja muistoja kesältä !
  Tulisipa ensi kesä nopeasti 😉
  Hienosti olet kuvannut ja retkeilyä kauniista kotimaassamme !

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Odotus palkitaan taas ensi vuonna😀

   Tykkää

 2. Ihania kesämuistoja ja kesäisiä kuvia. Itse tunnen aina suurta haikeutta, kun kesä on ohi. Se on juuri noin kuin kirjoitit. Ensin sitä odottaa läpi koko pitkän synkän talven. Sitten seuraavassa hetkessä huomaa, että kesä alkaa olla ohi. Sinä todella olet ehtinyt tehdä vaikka mitä kesällä. Minusta tuntuu ettetn ehtinyt oikein mihinkään. Kotimaassa olisi niin paljon kesällä nähtävää.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Todellakin yllätyin itsekin siitä, mitä kaikkea ehdikään. Toki kesäni alkoi jo toukokuussa.

   Tykkää

 3. Ihania ja niin kesäisiä kesämuistoja! 🙂 Mukavasti on tullut kotimaan matkailua harrastettua, sehän se parasta Suomen kesässä onkin. Tuo teidän Portugalin matka oli myös upean kuuloinen, itsellä se vielä odottelee haavelistalla. Kaikenlaista sitä voikin aina yhteen kesään mahtua, ei sitä edes tajua siinä hetkessä, ennen kuin sitten tekee hieman yhteenvetoa jälkikäteen. Mukavia muistoja! 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kesään saa mahtumaan paljon vaikka aina lyhyeltä tuntuu. Todellakin tuli tehtyä erilaisia juttuja yllättävänkin paljon.

   Tykkää

 4. Ihana kattaus etenkin kotimaan kohteita. Olen hieman puolueellisesti suosinut Espanjan auringonlaskuja, mutta kauniilta näytti myös Itämerellä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Espanja on jäänyt paitsioon. Toivottavasti joskus tilanne korjaantuu. Täytyy sanoa, että Itämeren auringonlaskut ovat upeita.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close