Yhteenveto Riian matkastamme

Mitä kaikki maksoi? Miten matkustimme? Missä majoituimme?

On jo aikaa, kun kirjoitin Riian nähtävyyksistä ja siitä mitä kaupungissa voi tehdä. Nyt voisi olla matkayhteenvedon aika.

DSC02112

Pohdin kyllä, kannattaako tätä juttua tehdä ainakaan kustannusten yhteenvedon osalta, koska hotellivalinta on kiinni etsijästä ja siitä, mitä hotellilta haluaa. Riiasta, kuten muistakin kaupungeista ja kohteista, löytyy hyvin eri hintaisia ja tasoisia hotelleja. Lisäksi lennot ja niiden hinnat ovat hyvin riippuvaisia matkustusajankohdasta. Me matkustimme sesonkiaikaan. Lentoja Riikaan Turusta saisi halvemmalla varmasti esim syksyllä, kun koulut ovat alkaneet.

Mutta katsotaan siitä huolimatta, mitä meidän reissu maksoi. Voisihan tässä ajatella, että hinta muodostuu keskitason luokan matkan kustannuksista.

Lennot AirBalticilla ja muutama huomio lentojen varaamisesta 

Me lensimme Riikaan Air Balticilla Turusta. On ihan parasta, kun ei tarvitse ajaa Helsinkiin asti, vaan voi lähteä matkaan kotikentältä. Ja onneksemme lento lähti vasta 10 aikaan aamusta, kun se tavallisesti lähtee aamulla 5.30.

Lentoa varatessa tapahtui outoa. En heti tajunnut tai pystynyt varamaan lentoja lentoyhtiön kotisivuilta, vaan käväisin  niitä vaan katsomassa. Kun sitten oikeasti olin menossa lentoa varaamaan  ja maksamaan hinta oli yhtäkkiä noussut noin 40 €/hlö. MITÄÄÄ???

DSC01675

Yritän uudelleen ja taas sama juttu. Hinta on noussut. Aikani pohdittua, jäädäkö odottamaan vai maksanko enemmän, menen Momondon sivuille tarkistamaan, mikä summa sieltä tulee eteen. Jee sieltä kautta Travellinkin sivuilla sattuu olemaan sama hinta kuin lentoyhtiön kotisivuilla on ollut ensimmäisellä yrittämällä. Siellä myös AirBalticin omat sivut näyttävät alkuperäistä hintaa. En viitsi enää yrittää niitä, vaan ostan liput Travellinkin kautta.

Ison plussan saa antaa matkayhtiölle siitä, että normaalikokoinen lentomatkalaukku hyväksytään käsimatkatavarana. Ei ole siis mitään erikoiskokoja, kuten Swizz Airilla. Plussaa on sekin, että lentokentällä ei vaadi paperitulostettua lippua, eikä mitään sovellusta kännykässä. niidenkin lataaminen kun välillä täyttää puhelimen muistin.  Riittää, että lentoa varatessa ja lähtöselvitystä tehtäessä lähettää lipun itsellensä sähköpostiin. Lähtöselvityksenkin voi tehdä jo pari päivää ennen lentoa. Me teimme jo paluumatkankin lähtöselvityksen ennen matkalle lähtöä.

img_20180729_105245.jpg
Latvian rannikko näkyy jo!

Mitä lennot sitten maksoikaan?

Me maksoimme 160 €/ hlö edestakaisin. Kuten jo mainistin, lentojemme hinnat eivät olleet ne halvimmat ja että ei sesonkiaikaan lentoja voi saada todella paljon halvemmalla.

Majoitus

Majoitusta Riikassa on tarjolla paljon ja todella laidasta laitaan. Teen aina vertailua hotelleista Trviagossa. Huomaan, että hotellin suhteen meillä alkaa olemaan tietynlaisia vaatimuksia: on oltava ilmastointi, hyvä sijainti ja kun jotain ekstraa tai spesiaalia hotellissa on, saa se syttymään. Maksimihinnankin olemme hotellille antaneet. Se on noin noin 130 €/ yö. Aina myös käyn tarkistamassa, mitä muut vierailijat kertovat hotellista.

IMG_20180801_103241.jpg
Huoneistomme oleskelutilaa

Majoituskohteena Gutenbergs sytytti boutique tyylillään, sijainnilla ja neljällä tähdellä. Saimme varattua sviitin hintaan 120 €/ yö. Tuohon hintaan pääsimme hyödyntämällä Bookingin viimeaikaisia kaveritarjouksia. Oikea huoneen hinta oli 134 €.

IMG_20180731_093557.jpg
Ainoa kuva aamiaishuoneesta mutta aamiainen oli ok

Jos sinulla on tarvetta majoituksen etsimiseen, niin lopussa tuo linkki, jota käyttämällä saat Bookingsin kautta varatuista huoneista 15 € alennuksen.

DSC01715
Huoneemme
DSC01716
Huoneemme. Sänky erillisessä huoneessa. Kaksi baarikaappia!

Neljästä tähdestä en ihan vakuuttunut. Tilaa huoneistossamme oli. Kylpyhuone oli erinomainen. Meillä oli käytössä kaksi vessaa. Huone oli hieman nukkavieru ja ilmastointi, plaah ilmastointi pitäisi huoneistossa uusia. Aivan surkea. Tosin ei taida Latviassakaan tämän kaltaisia helteitä olla kuin oli tänä kesänä. Eli kaikenlainen viilennys kävi todella kuumana kyseisenä kesänä.

Jos kaavailet varaavasi huoneen hotellista, älä unohda käydä sen näköalaravintolassa. Ravintola tarjoaa hienot näköalat keskellä vanhan kaupungin vanhoja rakennuksia. Ruokakin siellä on ilmeisesti hyvää, Me emme aikeistamme huolimatta siellä ehditty syömään.

DSC01813

DSC01811
Hotellin ravintola ylimmässä kerroksessa

Matkan hinta yhteensä kahdelta

Lennot Air Baltic Turku-Riika 320 €

Lentoparkki 32 €

Hotelli 3 yötä 402-10%= 362 €

Yhteensä 714 €

ja siis yhdeltä 357 €

DSC02123
Hotellin aula. Hotelli on vanha kirjapainotalo 1600-luvulta. Annetaan siis anteeksi vinot lattiat 🙂

Riian hintatasosta

Hintataso ei ole Riiassa ole päätä huimaava. Toki parempien ravintoloiden hinnat olivat lähestulkoon Suomen tasoa. Mutta tavallisemmissa ravintoloissa esimerkiksi lasi viiniä tai olut maksoi noin 2,50 euroa. Vettä sai samaan hintaan (siis ravintolassa). Pullon viiniä saattoi jossakin ravintolassa saada jopa 8 eurolla.

Halvimmillaan me söimme seuraavasti: alkupala yksi annos valkosipulilla höystettyjä erilaisia leipiä ja pääruokana toiselle hampurilainen ja toiselle mereneläviä sekä lasi viiniä ja olutta. Hinta yhteensä 24 €. Kalleimmillaan pulitettiin maistelumenuusta restaurant 3:ssa (katso linkki erilliseen juttuun alla) 49 € /hlö plus juomat.

Jurmalaan junalippu kahdelta edestakaisin maksoi 5,50 €. Linja-autolippu Etnografiseen museoon maksoi 10 € kahdelta. Etnografisen museon lippu maksoi 4 euroa/hlö.

Taksi lentokentältä hotellille maksoi 12 €.

DSC01638

Alennuslinkki

Hyödynnä Booking.comin hotellivarauksissa 15 € alennus varaamalla hotellisi seuraavan linkin kautta https://www.booking.com/s/27_6/sarikr44

Linkit muihin Riian matkan juttuihin

Päivä kanssani Riiassa

Osa 1: Riika TOP-10 nähtävyydet

Osa 2: Riika -mitä nähdä ja tehdä

Riian Ravintolatärpit

Jokiristeilyllä Riiassa

Kesäpäivää Jurmalassa

Etnografinen ulkoilmamuseo Riiassa

Oletko sinä käynyt Riiassa? Mikä on sinun suosituksesi majoituspaikasta siellä?

dsc01827.jpg

Riika

16 vastausta artikkeliin “Yhteenveto Riian matkastamme

 1. Tutustuin Riikaan kaksi päivää, kiertomatkallani Itämeren ympäri 2015 . Asun Reinin varrella 650 km Travemündestä etelään. Oikaisin Travemündestä Latvian Liepajaan laivalla. Riiaan saavuin lännestä ja yövyin 2 yötä modernissa neljän tähden Islande hotellissa Kipsalan saarelle Düna joen rannalla. Kriteerini oli se, että hotelliin on helppo löytää ilman navigaattoria ilman paperikarttaa ( google mapsin kopiolla), sinne pääsee autolla oven eteen, hotellilla on ilmainen parkkipaikka ja sieltä on on lyhyt matka kävellen tai bussilla (sillan yli) vanhaankaupunkiin, mikä on suljettu moottoriajoneuvoilta. Olin kaikin puolin tyytyväinen hotelliin, sen palveluun, ruokaan ja juomiin. Huoneet ovat suuret, imastoituja ja niistä on näkymä joelle, kattoravintolasta yli vanhankaupungin. Voin suositella sitä automatkailijoille, liikuntarajoitteisille, bussiryhmille, mutta myös lentomatkailijoille (transfer lentokentältä) ja kokousten/koulutuspäivien pitopaikaksi. Pohjoiseta A2 tietä pitkin tullessa kannattaa ajaa vanhankaupungin ohi idästä joen yli ja sieltä joen länsirantaa Kipsalas ielalle hotelliin. Jos asuisin Suomessa, niin tekisin kiertoajelun Tallinnan, Riian ja Tukholman kautta. Riian vanhakaupunki on entisöity upeasti ja ihastuin sen rentoon lähes välimerelliseen kesätunnelmaan. Shoppailulle en ehtinyt tuhlata aikaani, mutta se saattaa olla talvella varteenotettava ohjelmanumero.

  Liked by 1 henkilö

 2. Oli kiva lukea juttujasi Riikasta, sillä me oltiin kesällä myös Riikassa. Juttu on vasta tekeillä, mutta me kierrettiin kauppahalleja ja vähän keskustaa. Ruoka ei kyllä saanut yhtään pistettä, eikä palvelukaan. Hintataso oli sama kuin Suomessa. Jurmalan rannasta sen sijaan tykättiin paljon. Sinne mentiin omalla autolla ja päädyttiin johonkin hitusen sivumpaan rannalle. Kaiken kaikkiaan reissu oli mielestäni tältäkin osalta kuitenkin onnistunut, kuten teilläkin. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Mukavaa vaihtelua näissä kustannusyhteenvedoissa, että joku muukin matkustaa ihan jokaista euroa laskematta 🙂 – jos raha ei olen ihan hirveä niukka resurssi niin turha sitä on etsiä halvinta (epämukavinta) lentoa ja surkeaa hotellia, jos matkasta on kuitenkin tarkoitus nauttiakin!

  Liked by 1 henkilö

  1. Niin totta ripaus ekstraa tekee matkasta aina paremman ja enemmän loman tuntua. Kyllä meillä nykyään mopo karkaa käsistä kun hotelleita varailen. Joskus yritän hiukan edes pysyä aisoissa…..osa matkantekoa on jo se, kun mielestään löytää jonkun ihan todella hienon mestan ja melko edulliseen hintaankin.

   Tykkää

 4. Mä oon niin surkea näissä kuluissa! Yritän aina että tekisin lomasta jälkikäteen kululaskelman, mutta aina se jää tekemättä, vaikka matkan suunnittelun ja varaamisen yhteydessä kirjaankin kulut nätisti ylös. Hyvä postaus, taidan ottaa tästä kopin! Hotellit on haastavia ja kiva huomata että kommenteissa on vinkkejä. Mielenkiinnosta kysyn miten tuollaisen bookingkaveri edun voi saada itselle?

  Liked by 1 henkilö

 5. Riika edullisena matkakohteena kiinnostaa ja varsinkin kun se on melkein tuossa nurkan takana. Minä olen myös pohtinut budjettipostauksen kirjoittamista Kalifornian reissusta. Jokaikistä kuittia en säästänyt enkä kirjannut ylös, mutta isommat kulut (lennot, hotellit, auton vuokraus jne.) on muistissa. Tuskin kukaan tismalleen samanlaista reissua tekee, mutta kiva nähdä suuntaa antavasti mikä mitäkin maksoi.

  Liked by 1 henkilö

 6. Ah Riga ❤

  Kerran oon sinne lentänyt ja toisella kertaa meijän kaverit lensi sinne kun oltiin autolla, ja tosiaan noita lentoja saa edullisesti jos ei ole tiettyyn aikaan sidottu, heillä maksoi lennot 89€ / hlö.
  Ollaan yövytty siellä hotelleissa ja asunnoissa, hinta on ollut max ehkä 65 € / muulloin edullisempi.
  Tämäkin riippuu niin matkustusajankohdasta, tosin nykyään tuntuu että kaupunki on aina täynnä ja hinnat sen myötä nousseet kaikessa.
  Tuossa teidän hotellissa ei olla oltu, muutaman kerran meinattu varata mutta jotenkin nuhjusen vaikutelman sai kuvista niin jätetty ottamatta.. tuo kattoravintola oli kyllä kivan näköinen!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s