Kreikassa saarihyppelyllä -yhteenveto reissusta

Kesällä tekemästäni reissusta Kreikassa, ns saarihyppelystä, on tekemättä yhteenveto. Missä olin, kuinka kauan, mitä tein ja MITÄ kaikki maksoikaan.

Olin jo pitkään haaveillut Kyklaadien saarten saarihyppelyreissusta. Vuosi sitten alustavasti katselin kartasta noita saaria ja somesta etsin tietoa eri saarten erikoisuuksista. Alkuperäisen suunnitelman mukaan oli tarkoitus olla reissussa kolme viikkoa ja käydä useammalla saarella. Pois lopullisesta jäi Tinos, Amorgos ja Santorini. Paros ei listalla ollut lainkaan. Lopulliseksi valinnaksi koitui Milos ja Paros sekä alku- ja loppustarttipaikkana Ateena. Reissu aikaa kului 10 päivää. Ehtihän noille saarille myöhemminkin.

Syitä reissun muutoksiin oli yhä edelleen jatkunut koronatilanne ja etukäteen lukemani jutut siitä, että saaria ei kannata ahnehtia kovin monia vaan yhdellä saarella kannattaa olla useampi päivä. Tuo vinkki osoittautuikin oikeaksi. Kummallakin saarella olin neljä yötä ja näin pääsin viettämään ihan oikeita laiskottelupäiviäkin.

Alkuperäinen reissusuunnitelma

Alunperin haaveenani oli seuraavanlainen reissusuunnitelma:

Neljä yötä Miloksella

Kolme yötä Sifnoksella

Kolme yötä Paroksella

Kolme yötä Amorgoksella

Neljä yötä Koufonissillä

ja lopuksi kolme yötä Santorinilla.

Jos kyseisen hyppelyn olisi toteuttanut, olisi lennot voinut varata Santorinillle.

Adamas, Milos
todellinen Reittini

Reittiini mukaan kelpuutin vain kaksi saarta.

Ateenassa yövyin tullessa ja kotiin lähtiessä samassa paikassa Central hotel Ateenassa.

Hotelli oli nappi valinta. Aivan erinomainen hinta/laatusuhteeltaan. Ja älä unohda käydä hotellin roof topilla! Syödäkin siellä kannattaa.

Sieltä lähdin aamulla varhain matkaan Pireauksen satamaan, josta hyppäsin lauttaan, joka vei minut Milokselle.

Miloksella satamakaupungissa viihdyin neljä yötä. Sieltä matkustin lautalla neljäksi yöksi Parokselle. Aikomukseni oli käydä myös antiparoksella mutta sinne ei tuona ajankohtana päässyt.

Milokselta matkustin lautalla Pireaukseen. Viimeisen iltapäivän ja yön vietin Ateenassa.

Mitä kaikki maksoikaan?

Lennot Helsinki-Ateena-Helsinki, 280 €

2 Yötä Ateenassa, 109 €/yö

Pireaus-Milos, Superjet 57,70 €

Milokseen menevän ja Milokseltaparokselle menevät lautat varasin Ferryhopperilla. Sillä sai kätevästi varattua useampia lauttamatkoja yhdellä kertaa.

4 yötä Miloksella, Liogerma hotel Adamas, 322 €

Lautta Milos- Paros, Seajet 2, 59,80 €

4 yötä paroksella, Naoussassa Villa Isabella deluxe sea view room, 607 €

Lautta Paros-Pireaus, Blue stra ferries, noin 60 €

Yhteensä 1 605 €

10 yötä reissussa. jos matkaa olisi tehnyt kaksi henkilöä, olisi reissu tullut halvemmaksi. Yksin matkaamisen ongelma on hotellien hinnat. Niistä saa usein maksaa yhtä paljon kuin kaksin matkatessa.

Kolimbrites beach, Paros

Lisää Kreikan matkastani voit lukea:

Postikortti Ateenasta

Oi Milos minkä teit! – Tunnelmapaloja Milokselta

Tunnelmapaloja Parokselta – olit sittenkin!

Milos – joitakin käytännön vinkkejä Milokselle

Paros – käytännön vinkkejä

Lefkes, Paros

20 vastausta artikkeliin “Kreikassa saarihyppelyllä -yhteenveto reissusta

  1. Varmasti hyvä ratkaisu, että keskittyy tuon pituisella lomalla vain muutamaan kohteeseen, niin ehtii näkemään ne kunnolla. Itseäni aina harmittaa jälkikäteen, jos matkakohteesta jää jotain mielenkiintoista kokematta. Noille muille saarille ehtii tosiaan varmasti myöhemminkin!

    Liked by 1 henkilö

    1. Tuo on totta. Ja vaikka keskityin kumpaankin neljäksi päiväksi jäi silti näkemisen arvoisia paikkoja käymättä. Aikaa kun pitää jäädä hengailuunkin.

      Tykkää

  2. Onpa kivan kuuloinen hyppely! Mekin vielä joskus kierrämme lempisaareltamme Samokselta lähisaarille. Syyselon iloja! Tuija

    Liked by 1 henkilö

    1. Kuin myös! Samoksella naapureissa olisi kiva käydä myös.

      Tykkää

  3. Upea reissu sulla. Ja totta, että yksin matkatessa hinta on sama kuin reissussa olisi kaveri mukana. Tuokin varmaan hyvä valinta, että vain kaksi saarta valitsit mukaan. Ehkä tälläisissä kohteissa vähempi on enempi 🙂
    Ihanaa että pääsit reissuun!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Ihan parasta oli matkaan pääsy. Muusta viis.

      Tykkää

  4. Tykkäsin itse Paroksesta tosi paljon. Omani olivat pari vuotta sitten Paros ja Mykonos (josta erityisesti en tykännyt). Jäi fiilis, että pitäisi mennä pitkäksi aikaa fiilistelemään pikkusaaria ilman aikataulua. Onnistunee ehkä alkukesästä, jolloin turisteja loppukesää vähemmän.

    Liked by 1 henkilö

    1. Sinulta taisinkin lukea Paroksesta. Alkukesä olisi varmaan hyvä. Ei olisi niin lämminkään vielä.

      Tykkää

  5. Ai että, saarihyppely Kreikassa todellakin houkuttelisi, ja juuri noin, ettei yritä mahduttaa liikaa kohteita, jotta aikaa jää tutkia paikkoja kunnolla ja nauttia olemisesta ja kauniista kylistä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Vaikka etukäteen mieli olisi tehnyt ahnehtia enemmän saaria, olen valintaan tyytyväinen.

      Tykkää

  6. Mua kiehtoisi alkaa enemmän matkustaa myös solona, mutta harmittaa juuri tuo hotellien hinnakkuus. Airbnb:n kautta toki voisi ottaa yksittäisen huoneen tai hostelliin mennä, mutta kaikkialla ei näitä mahkuja ole

    Liked by 1 henkilö

    1. Harmillista tosiaan ovat soolomatkaajan hinnat.

      Tykkää

  7. Minusta 3-4 päivää yhdessä paikassa on hyvä ratkaisu, muussa tapauksessa matkoihin kuluu liikaa aikaa ja itse kohteelle jää liian vähän.
    Hinta saarihyppelylle oli maltillinen, valitettavasti sinkkumatkailija ei paljon alennuksia saa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Soolomaatkailijaa rokotetaan. Se on väärin.

      Tykkää

  8. Saarihyppely kuulostaa kivalle ja tuollainen reissu maistuisi mullekin 🙂 Ateenakin on vielä näkemättä. Siihen samaan yhteyteen saisi noita saariakin ympättyä. Kulkeeko saarten väliset lautat muuten päivittäin?

    Liked by 1 henkilö

    1. Saarihyppely mainio juttu. Saaria Kreikassa on paljon. Lauttoja kulkee päivittäin. Milokselle niitä meni kesällä kaksi kertaa päivässä. Ymmärsin, että nyt korona kesänä liikenne oli maltillisempaa kuin normaalisti.

      Tykkää

  9. Ihanaa kun pikkuhiljaa taas helpottuu matkustaminen!
    Pitäisi opetella itsekin joskus tuollasta vähän hitaamman tempon lomailua mutta kun aina tuntuu olevan niin kova kokemisen nälkä että ei raaski pysähtyä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Hiukan sama vika täällä. No yhdelläkin saarella oli paljon nähtävää. Heinäkuussa yli 30 asteen lämpötila rajoitti kulkemiset hieman.

      Tykkää

  10. Milos oli aivan ihana! 😍❤ Niin kiva palata uudestaan näihin sinun blogikirjoituksiin, joita ahmin kun vasta haaveilin reissusta! 😄 Jos pääsisin vielä uudelleen, rento Pollonian rantapäivä kuuluisi varmasti ohjelmaan. Haluaisin käydä myös Kimoloksen saarella ja Kleftiko-rannalla.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos kommentista! Itse myös vierailisin mielelläni Kim Oloksella. Muutama muukin paikka jäi vielä näkemättä.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close