Vuoden 2020 matkoista ja ne eniten luetut jutut

Perinteisesti olen vanhan vuoden niputtanut pakettiin kertaamalla, missä olemme reissanneet, paljonko matkat ovat maksaneet. Lisäksi olen käynyt lävitse blogin tilastodataa. Kerrataan joitakin juttuja siis nytkin. Kaikkea samaa ei järkevää kuitenkaan ole läpi käydä, koska tämä vuosi ei toteutunut ihan niin kuin mitä alkuvuodesta kaavailimme.

Vuodesta 2020 tuli selkeästi kotimaan matkailu -painotteinen ja erityisesti luontoretkeily sellainen. Syyn sille jokainen tietää, joten sitä en käy tässä tarkemmin enää lävitse.

Tehdyt reissut ulkomaille ja kotimaahan

Ulkomaan matkoja vuonna 2020 tein kaksi. Niistä toinen tehtiin kesällä Norjaan ja sitten lokakuussa uhmasin terveyttä ja uskaltauduin lentämään Hollantiin tyttären luokse.

Syksyinen Leiden
Leidenin museossa

Kotimaassa emme mitään pitkiä reissuja tehneet. Lähinnä viikonloppureissuja. Todella paljon aikaamme vietimme retkeillen eri luontopoluilla. Pisimmät kotimaan matkat ulottuivat Vaasaan ja Hämeenlinnan Aulangolle. Lisäksi päiväreissuja tein lähitienoolle. Käväisin mm Seilissä, Nauvossa ja tietysti Turussa. Pari piknik risteilyäkin mahtui alkuvuoteeni.

Vaasasta juttu löytyy seuraavasta linkistä: Vaasa ja Merenkurkun alue päivässä

Saltkarietin näköalatornista avautuu huikeat maisemat

No entäs ne luontopolut? Keväällä vietimme aikaamme luontopoluilla ahkerasti. Olinhan vastaanottanut retkihaasteenkin. Retkihaasteesta toteutui 39 retkeä 52 retkestä. Käväisimme ihmettelemässä Suomen kaunista luontoa mm. Härmälän notkolla Maskussa, Ruissalon kansanpuistossa, Harjureitistöllä Virttaalla, Pyhärannan Reilassa, Koskeljärvellä, Kuhankuonon kansallispuistossa pariinkin otteeseen eri reiteillä, Kullaanvuoren reitistöllä Raisiossa, Taivassalon laavupolulla ja Liesjärven kansallispuistossa. Vaasassakin kiersimme Bodvattnetin luontopolkua.

Retkihaasteista voi lukea mm. #Retkihaaste2020 OSA 1, Kullaanpolun reitti – lähimatkalla #retkihaaste2020 OSA 2

Koskeljärvellä

Tilastodataa

Koska kevät yllätti meidät kaikki viruksella, oli sillä vaikutusta selkeästi matkablogin lukijamääriin. Kävijämäärät laskivat kuin lehmän häntä maaliskuussa. Kukapa nyt halusi haaveilla matkoista, kun ei tiennyt huomispäivästäkään….Lukijoita sivuilla kävi huomattavasti vähemmän kuin edellisvuonna. Harmillista sillä alkuvuosi rikkoi ennätyksiä lukijoiden osalta. Omaan Kirjoittamishaluun tilanne, siis kun ei päästykään matkaan, vaikutti melkoisesti. Kotimaasta olisi ollut mahdollista kirjoittaa vaikka mitä, mutta nyt ei ole vaan oikein ollut sitä inspiraatiota. Aika näyttää, miten inspiraation käy jatkossa.

30 juttua inspiraation puutteesta huolimatta vuoden 2020 aikana kuitenkin sain aikaiseksi.

Lentokilometrejä ei kertynyt juurikaan vuoden aikana. Ainoa lento oli lokakuun lento Amsterdamiin. Viruksella on selkeästi monenlainen vaikutus maailman tasapainoon niin hyvässä kuin pahassa.

Autolla ajettuja kilometrejä kertyi kyllä. Norjaan matkailu autolla kun tuntuu persauksissa. Kilometrejä kertyi noin 4 000 km.

Eniten käytetty hakusana, jolla blogiin on tultu, oli Turun parhaat ravintolat. Toisena hakusanana on ollut Vilna.

Jos metsään haluat mennä nyt….

top 5 eniten luetut jutut vuonna 2020

Mitkä olikaan niitä eniten luettuja juttua vuonna 2020? Arvata saattaa, että kotimaa korostui matkajutuissakin. Ja ne maat, joihin oli saatu lupa matkustaa.

  1. Turun parhaat ruokapaikat

Enpä olisi uskonut, kun kesällä 2019 kirjoitin tätä juttua, että tästä tulee kautta aikojen luetuin juttu. Lähestulkoon päivittäin joku etsii vinkkejä Turun parhaista ruokapaikoista ja päätyy blogiin. Kieltämättä, Turussa on hyviä ruokapaikkoja.

Rionissa Georgilaista ruokaa tarjolla

2. Getabergen Ahvenanmaan helmi

Getabergenille poljimme 2018 kesällä. Se on Ahvenanmaan korkein paikka. Kirkas sää soi meille sieltä upeat näköalat. Myös Getabergenin luontopolku on ehdoton. Se tarjoaa hienoja luontoelämyksiä. Ahvenanmaa taisi olla 2020 kesällä yksi Suomen matkasuosikeista. Kotimaa, kun kesällä oli se lomalaisten juttu.

Getabergenin upea auringonlasku

3. Osa 1: Riika TOP-10 nähtävyydet

Latvia taisi olla yksi maista, minne vierailut kesällä 2020 sallittiin. Riika tarjoaa paljon katseltavaa. Sen vanhakaupunki on kaunis.

Riikassa on paljon kahviloita ja useita hyviä ruokapaikkoja

4. Yhteenveto Norjan road tripistä

Tämä teksti kirjoitettiin kesällä 2020 kyseisen kesän reissustamme Norjaan Lofooteille ja Helgelandin rannikolle. Norja kiinnostaa ja erityisesti matkustaminen sinne autolla. Mekin aikanamme luimme kaikki mahdolliset jutut ennen reissuamme. Olimme aikaisemmin käväisseet pohjois-Norjassa pikemmin vuosia sitten. Nyt oli aika kunnolla tutustua paikkaan paremmin. Lofooteista olimme kuulleet pelkkää hyvää. Sinne siis. Juhannus ja yöttömän yön kokeminen oli ihan parasta. Norjan luonto on kaunis. Sinne on matkustettava ainakin Once of lifetime.

Norja ja Lofooteille matkaa 49 km

5. Vilnan TOP 10 nähtävyydet ja vähän enemmän

Vilnan matkasta taitaa olla jo kohta neljä vuotta. Vietimme siellä pääsiäisen. Mieleen on jäänyt upea vanhakaupunki ja keväiset koleat ja epävakaat kelit.

Vilnan keskusta
Henningsvaerin satama yöaikaan
Svartisenille menossa

kiitos sinulle mukana olosta!

Kerrohan minkälainen oli sinun matkavuotesi?

Kategoriat EUROOPPA, Matkavuosi 2020, MatkavuoteniAvainsanat

17 vastausta artikkeliin “Vuoden 2020 matkoista ja ne eniten luetut jutut

  1. Huomasin ihan saman, että kirjoitusintoa oli vaikea pitää yllä, kun ei ollut omia matkoja eikä lukijoitakaan eksynyt samaan tahtiin kuin aiemmin. Mielestäni kuitenkin onnistuitte oikein kelvollisen määrän kirjoittamaan postauksia 🙂

    Kiva lukea, että lähikohteista tehdyt postaukset herättivät eniten kiinnostusta. Uskon, että Turun ruokapostaukseen eksytään vielä monien vuosien ajan Googlen kautta.

    Liked by 1 henkilö

    1. Niin kai se on, että into matkojen kirjoittamiseen on nyt out. Ruokapaikoissa voi tapahtua muutoksia. Uusia syntyy ja vanhoja kuolee. Pitänee tarpeen tullen päivittää.

      Tykkää

  2. Kovin oli matkailuvuosi erilainen kuin millaiseksi olin sen suunnitellut. viikonloppureissuja patikoimaan ja piilokojuihin tehtiin vuoden aikana todella paljon. Lofooteilla ja Pohjois-Norjassa tuli käytyä ja ruska-aikaan Lapissa. Kesällä päästiin viettämään Alppikohteissa nelisen viikkoa ja se oli tämän vuoden merkittävin matka. Toivottavasti tämä vuosi osoittautuu normaalimmaksi kuin mennyt vuosi.

    Hyvää alkanutta vuotta!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos samoin hyvää vuotta 2021! Norja oli meidän matkojen kohokohta. Nyt suunnitelmissa on Kreikan saarihyppely. Varauksia alan konkreettisesti tekemään keväällä. Vaikkakin lentoja on edullisesti tarjolla juuri nyt.

      Tykkää

  3. Norja tuntuu olleen monella viime vuoden ainoita ulkomaanreissuja. Sinulla tuo ihana Leiden myös. Se on (monen muun hollantilaiskaupungin tapaan) viehättävä kaupunki. Omat reissut suuntautuivat vain kotimaahan, autolla tehtiin paljon retkiä. Itsekin kokosin blogiini aakkostettuna viime vuoden reissut.

    Liked by 1 henkilö

    1. Norja oli suosikki. Toisaalta hieno suosikki. Pitää tulla lukemaan aakkostelua.

      Tykkää

  4. Jutussasi vilahtavista paikoista Merenkurkku ja Henningsvaer ainakin ovat jääneet mieleeni upeina kohteina! Mekin kävimme Norjassa viime kesänä ja jos nyt kävisi niin, että Suomi ja Norja saisivat taas ensimmäisten joukossa tätä koronaa hallintaansa, niin hyvinkin voisimme lähteä Norjaan taas jo keväälläkin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Norjaan voisi kyllä palata. Eteläinen Norja kiinnostaisi kovin.

      Tykkää

  5. Tuollaiset ruokapostaukset ovat hyödyllisiä, turisti joka viettää pari päivää kohteessaan on ihan ihmeissään valitessaan ruokapaikkaa. Onneksi joku muukin kuin Tripadvisor testaa niitä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Tuo on niin totta ja kun noihin Tripadvisoreiden arvosteluja pystyykö pitämään luotettavina? Hotelliarvostelujen osalta nyt viimeaikoina on kuulunut, että välillä ns pakotetaan arvostelemaan positiivisesti.

      Liked by 1 henkilö

  6. Minulla on tekemättä vielä kokonaan matkavuosi 2020 kooste ja kaikenlaiset tilastoinnit ja muistelot täysin. Ensin olin sitä mieltä, että enhän minä edes missään matkustanut vuonna 2020 ja mitään niitä matkoista ole kirjoittanut, mutta kyllähän niitä kohteita oikeasti löytyy ja kirjoituksia myös.

    Mutta missään tapauksessa en ole ollut niin aktiivinen kuin aikaisemmin, mutta ei ole moni muukaan – koska korona. Kyllä tällainen kooste pitää saada aikaiseksi, sillä jää sitten itsellekin muistoihin, mitä on touhunnut matkailunsaralla koko vuoden.

    Liked by 1 henkilö

    1. Täytyy sanoa, että koosteen laadintaa Pohdin myös. Mutta nyt se on tehty.

      Tykkää

  7. Hienon määrän retkiä saitte tehtyä! Noista kohteista Liesjärven kansallispuisto osui meidänkin reitille. Niitä täytyy kyllä kerätä enemmänkin, oli koronaa tai ei, sillä Suomen luonto on kyllä kaunis kaikkina vuodenaikoina.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos!
      Kansallispuistot on minulla ensi kesän listalla, jos mikään muu ei ole mahdollista.

      Tykkää

  8. Kiva että kotimaassa on tullut noin mukavasti kierreltyä ja Norja oli teilläkin varmasti huikea kokemus. 🙂 Mekin siellä kesällä kävimme roadtripin tekemässä. Kotimaan retkeilyt eivät meillä valitettavasti ole kovin helppoja auton puutteen vuoksi, joten ihana tutustua retkimaisemiin aina blogien kautta. Itse tuli viime vuonna käytyä alkuvuodesta Lontoossa ja sitten kesällä Norjassa sekä Latviassa. 🙂 Hyvää uutta alkanutta vuotta!

    Liked by 1 henkilö

  9. Jostain syystä on aina mielenkiintoista nähdä näitä listauksia siitä, että mitä ihmiset ovat lukeneet eniten. Tänä vuonna 2020 painotus on varmasti ollut kotimaan kohteilla ja naapurimailla, koska muualle ei ole päässyt. Ihania nuo Norjan kuvat!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Itsekin mielellään näitä juttuja luen. Kotimaa oli vuoden 2020 suosikki.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close