Profiilikuvia 10 -vuoden ajalta

Näin haasteen Lähinnä kauempana -blogissa. Hän oli tarttunut Mamma Rimpuilee -blogin #profiilikuvahaaste -haasteeseen, jossa muistellaan menneitä Facebookin profiilikuvia 10 vuoden ajalta. Kati oli kuitenkin muuttanut haastetta niin, että päätyi esittämään omia kuvia eri reissuilta 10 vuoden ajalta.

Koska tykkään näistä erilaisista blogeissa kulkevista haasteista, niin päätin tarttua tähän. Aikani omia facebookin profiilikuvia katseltuani, päädyin samaan ratkaisuun kuin Kati. Minulla kun  ei löydy juurikaan matkoilla otettuja profiilikuvia, päädyn esittelemään reissuilta otettuja omakuvia.

Toinen syy, miksi tarvitsin hetken pohdinnan, tarttuako tähän haasteeseen, oli se, että en juurikaan jakele omia täällä blogissa. Kun omia kuvia, edes niitä selfieitä, ei tule juuri otettua. Ennemmin minä olen se, joka kuvaa muita. Nyt on siis hetki kaivaa jälleen kerran kuva-arkistoa ja hetki julkaista kuvia henkilöstä, joka on näiden juttujen takana. Ja loppujen lopuksi alkoihan niitä sitten löytymään.

Kymmenessä vuodessa on tapahtunut paljon. Viimeiset kymmenen vuotta olemme olleet todella pahasti matkakärpäsen pureman vaikutuksen alaisia. Tässä kooste profiilikuvista joiltakin reissuiltamme kymmenen vuoden aikana.

1.Roomassa

Lähdetään tasan aikaan kymmenen vuotta sitten. Silloin minuun iski jonkinsortin neljänkympin kriisi ja reissukuume. Paikka number onena eli ensimmäisenä kuvana kyseinen kuva on  todella paikallaan oleva. Se iskee reissujen osalta kuin nyrkki silmään, koska tämä matka on syypää jo kymmenen vuotta kestäneeseen matkakuumeeseen ja joka jatkuu ja jatkuu. Sain 40 -vuotis lahjaksi matkan Roomaan. Sinne lähdimme naisporukassa äitini ja nuoremman tyttäreni kanssa. Hiukkasen jännitti päävastuullisena olo omatoimimatkalla. mm.lentojen vaihto Munchenissä ja Alppien ylitys pienellä koneeella ilmakuppineen. Ja tietysti koko reissun onnistuminen. Mutta hyvinhän se meni.

Ohessa on kuvat Vatikaanista ja Fontana di Trevistä.  Treviin, tuohon suihkulähteeseen, kävimme heittämässä lantin. Uskomus on, että kun heität lantin olkapään yli suihkulähteeseen, pääset Roomaan uudelleen. Sitä paluuta odotellessa.  Rooma oli juuri se hieno keväinen kaupunki, jota olimme odottaneetkin. Jäätelö ja pizza maistui. Ja voi ei, mikä historia Roomalla onkaan takanaan. Nämä kuvat eivät ole olleet facebokissa, koska olen kirjautunut sinne vasta 2009.

4. Romanttinen Pariisi

Seuraava matkamme oli 20 -vuotishääpäiväreissu Pariisiin. Hieno pikantti, ehkä hieman liian suuri kaupunki minun makuuni. Paljon kuitenkin nähtävää ja historiaa sekä 30 asteen helle! Sen siitä saa kun menee kesällä naimisiin. Vaikka kesäkuun alku olikin.

28300_1419846169408_1981795_n.jpg
Versaillesin linnassa ja taas totinen ilme. Tämä kuva oli jossain vaiheessa facebookissakin.

5. Äkkilähtö Budapestiin

Loppukesästä tuli tarjous Wizzairilta; halvat lennot Turusta Budapestiin. Me päätimme lähtea viettämään vanhempien tyttärien kanssa sinne viikonloppua. Ja silloinkin paistoi aurinko ja me saimme nauttia kaupungin kauneudesta auringonpaisteessa.

296940_2215589542495_7118921_n.jpg
ja nyt sama paita kuin edellisessä kuvassa. Siitä huolimatta tässä kiivetään linnavuorelle

7. Joulu ja uusi vuosi Khao Lakissa

Joulun 2012 ja vuodenvaihteen lomailimme Thaimaassa Khao Lakissa. Joulupäivää vietimme Similanin saarilla. Nuo saaret ja joulupäivä ovat jääneet lähtemättömästi muistinsyövereihin. Sen verran kauniit olivat nuo saaret. Ja ajatus paljain varpain kulkemisesta joulupäivänä ”paratiisissa”, saa vieläkin muistamaan matkaa kaiholla. Se tunne oli silloin sanoinkuvaamaton; vapaus, tähän voisi vaikka tottua, jäänkö tänne?.

Juttu: Similanin saaret

IMG_5901.JPG
kuva kuvaajasta Similanilla

8. Kroatia, Split

Seuraavana kesänä lähdimme Kroatiaan. Pääpaikkamme oli Split. Sieltä käsin teimme päiväretkiä Plitviceen, Braciin ja Hvariin. Plitvice on Similanin ohella yksi vaikuttavimmista luontokohteista, missä olen käynyt. Minulle siis siunattiin vuoden sisään kaksi ihmeellistä kokemusta luonnon kauneudesta.

Juttua: Split, Hvar, Plitvice, Brac

IMG_0723.JPG
Vesiputouksia vesiputousten jälkeen ja kirkkaat vedet mykistivät meidät täysin. Kerrospukeutuminen johtui siitä, että alkupäivien kelit olivat koleahkot. Minulla oli lähestulkoon kaikki lämminvaatevarustus päälläni. Onneksi loppuviikosta säät alkoivat lämmetä.

10.Pamukkale

Keväällä 2014 teimme ”halpamatkan” Turkkiin. Matkaan kuului mm. retki Pamukkaleen. Siinä jälleen eräs vaikuttava luontokohde. Olin mykistynyt.

Juttua: Pamukkale

18449957_10210349166698768_1498797174_n.jpg
Katse tulevaan?

12. Cran Canaria, Maspalomas

Taas iski matkakuume, pakko päästä jonnekin. Lähdimme viettämään joulun loppua ja uutta vuotta Kanarialle. Uuden vuoden aattoa juhlimme Maspalomaksen hiekkadyyneillä nauttien hyvästä ruuasta ja viinistä. Viereisen irkkubaarin meno tarttui meihinkin.

IMG_2590.JPG
Hetken onnellsuuden, ilon ja vapauden tunne valtaa dyyneillä. Tämä kuva komeili jossain vaiheessa facebookissakin.

13.Berliini

Taas parin viikon varoajalla päähänpisto, jonnekin pitää lähteä pääsiäisenä. Me varasimme lennot Berliiniin. Berliinin historia on se, joka puhututtaa ja vakuuttaa kaupungin olemassaolon merkityksen. Kuvat oikealla Checkpoint Charlien tarkastuspisteestä. Pääsin sotapoikien viereen maksua vastaan. Vasemman puoleisessa kuvassa näkyy, miltä vanhaan aikaan muuri ja kaupunki näyttivät ennen maiden yhdistymistä.

Juttua: Berliini

12. Venetsia, taas joku hääpäivämatka. Kuinka paljon niitä mahtuukaan kymmeneen vuoteen?

Tosiaan hääpäivän kunniaksi lähdimme Venetsiaan. Olihan tuo kaupunki yksi niistä romanttisimmista. Kaupunki on kuvauksellinen mutta mutta ihmismassoja on siellä liikaa. Meihin ei Venetsian romantiikka purrut. Hääpäivän kunniaksi ajelimme gondolilla. Meidän tapaan soudusta ei romanttista saatu mutta miksi? Siihen löytyy ihan oma stoorinsa :). No me emme vaan osanneet olla sillä hetkellä romanttisia ja vitsiksi meni koko touhu.

Juttua: Venetsia

18449835_10210349164778720_1610978138_n.jpg
Kyl kelpaa kun nuori mies soutaa. No on se omakin kulta vieressä. Tämä on facebook kuva.

14. Kuuba

Kuubassa vietimme vuoden vaihtuessa 2015/2016 pari viikkoa. Erityisesti Havanna ja Trinidad veivät sydämeni kaikella rappioromantiikallaan sekä sykkeellään.

Kuubasta löytyy monta juttua vanhasta blogista: Kuuban kahdeksan stooria

WP_20160108_004.jpg
Kyllä kelpaa hymyillä Trinidadissa. Tämä on Facebook kuva.

16. Italia

Bella bella, Italia, Comojärvi, Cinque Terre ja muutama muu kohde. Viime kesän reissumme Italiassa oli ainutlaatuinen. Kahden viikon aikana näimme jos mitäkin. Sveistin puolellakin käväisimme. Erityisesti Comojärvi jätti minuun lähtemättöän vaikutuksen. Onko se kenties paikka, missä vietän eläkepäiväni? Aika näyttää.

Juttukooste matkaltamme: Mamma Mia. Italian matkamme -Mitä kaikki maksoikaan?

Alla vasemmanpuoleinen kuva on otettu Milanon kirkon katolta ja oikeanpuoleinen on Pisan tornin juurelta. Oikealla oleva kuva on otettu facebookkia varten.

18. Tammikuinen New York

Eipä sitten kulunut kuin muutama viikko edellisestä Hollannin joulusta, kun jälleen lähdimme matkaan. Nyt oli vuorossa minun 50 -v juhlinta ja matkakohteena oli New York. Ympyrä sulkeutuu ja kymmenen vuotta on matkoina tässä. Aika näyttää, mitä seuraavat kymmenen vuotta tuokaan mukanaan!

New York otti meidät vastaan lumipyryllä. Kaksi ensimmäistä päivää taivalsimme lumisateen keskellä. Sitten tuli kova tuuli ja pakkaset -15-20 astetta. Onneksi loppupäiviksi ilmat lämpenivät. Siitä huolimatta jaksoimme taivaltaa lävitse New Yorkin päänähtävyydet. Kulttuuria harrastimme mm musikaalin merkeissä ja toki jääkiekko-ottelussakin oli käytävä.

Jutut: New York -kaikkien kaupunkien kuningatar, matkasaldoEnsikertalaisen New York -must see OSA 1 ja Ensikertalaisen New York-must see OSA2

IMG_0028.JPG
Central Parkissa ollessamme ei ollut maailman parhaat kelit. Muutoin Central Park oli parasta New Yorkia.

24 vastausta artikkeliin “Profiilikuvia 10 -vuoden ajalta

 1. Minäkin jo ehdin pohtia tätä haastetta. Taidan lähteä minäkin mukaan matkailuteemalla. Kävin jo kurkkaamassa profiilikuvani läpi, ja vaikkei niitä paljoa olekaan, niin useat niistä on matkoilta otettuja. Kymmenen vuotta tuntuu lyhyeltä ajalta, mutta voi miten paljon siihen mahtuukaan!

  Liked by 1 henkilö

 2. Onpa kiva näkökulma haasteeseen! Erityisen kiva oli nähdä paremmin, kuka tätä blogia oikein kirjoittaa. Minulla on itselläni vähän sama homma, että otan reissuilla kuvat, joten itsestäni ei niitä juurikaan ole. Tai jos on, niin mielestäni aina näytän ihan hölmölle. Tai mekko on kurtussa tai tai tai… Kiitos myös linkkauksesta. Hauskaa, että matkailuteema on tarttunut muihinkin!

  Liked by 1 henkilö

  1. Matkailuteema tässä oli todella hyvä ajatus. Jotkut kuvista on kyllä olleet profiilikuvinakin. Sama juttu, joidenkin kuvien kohdalla diskasin niiden mukaantulon ja erityisesti Prahan kuvan mukaantuloa pohdin kauan. Sen verran on järkky kuva. Mutta sitten ajattelin, että otetaanpa tämä huumorilla.

   Tykkää

 3. Voi, jaan niin fiiliksen kanssasi! Minusta ei löydy kuvia monestakaan paikasta missä olemme matklustelleet, koska olen se joka viihtyy kameran toisella puolella. Myös kasvojeni verisuonet ovat pinnassa, joten olen usein hyvin punainen, joten senkään vuoksi ei kuvia oteta… 😉 Onneksi sinusta löytyi kuitenkin myös otoksia. Niitä katsoessa on mukava palata matkamuistoihin.

  Liked by 1 henkilö

 4. Tartuin tähän ideaan itsekin – ja onnistuin jopa yhdistämään oikeasti Facebookin profiilikuvat ja niihin liittyvät matkat. Mutta riippuu tietysti paljon miten ahkeraan on profiilikuvia vaihtanut. Meillä esimerkiksi lähtemällä siipan profiilikuvista juttu ei olisi onnistunut, sillä hänellä on kait 10 FB-vuoteen mahtunut vain 4 profiilikuvaa 🙂

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s