Vuoden 2018 matkat, olisikos ne tässä?

Vuoden vaihteessa on vaan niin parasta luoda katseet kerran vielä peruutuspeiliin ja todeta kaikki ne ihanat hetket ja reissut, mitä on tullut tehtyä. Tässä nyt siis yhdenlainen kooste näistä kaikista reissuistamme vuonna 2018!

IMG_20190102_125321.jpg
Laskeutuminen Ho Chi Minhin kentälle

Tiivistä yhteenvetoa vuoden 2018 matkoista

Käytyjä maita on yhteensä 7.

Uusia maita näistä on 4 (Jordania, Ukraina, Vietnam ja Kambodza) vanhoja maita on 3 (Hollanti, Latvia ja Kööpenhamina).

Reissuöitä on nukuttu 31  ulkomailla ja kotimaassa 3. 

Lentoja lennetty yhteensä 14. 

Lentokilometrejä on kertynyt 25 463 km. 

Ja niitä parjattuja päästöjä on muodostunut 3,2 tonnia CO 2, 0,17 kg metaania ja 0,14 typpioksidia. 

Vuoden lennot

Ja ne tehdyt reissut

Jordania / Aqaba

Tämä reissu oli todella tervetullut keskelle kevään hektistä työtahtia. Ensimmäiset yöt menivät työasioita kelatessa, kunnes mieli rauhottui lomamoodiin. Jordania on maa, minne usea ei  tohdi Lähi-Idan tilateen vuoksi matkusta. Mutta mehän mentiin ja matka oli ihan jees. Ehkä jopa ylitti odotuksemme. Hotellimme tarjosi upeat puitteet lomailuun ja retket Petraan sekä Wadi Rumiin olivat unohtumattomia. Ja mikä parasta laiskottelu rannalla hyvän kirjan parissa tuntui luksukselta tässä vaiheessa.

Petra Jordania
Petra
Petraan johdatteleva kanjoni oli upea
Jordania, Aqaba
Aqaban keskustassa

Hollanti/ Leiden, Gouda, Den Haag ja Amsterdam

Äitienpäivän aikaan lähdimme tyttären ja vävykokelaan luokse tupareihin Hollantiin. Päivämme kuluivat tehden päiväretkiä Den Haagiin, Goudaan ja Amsterdamiin. Gouda ihastutti meit’ä suunnattomasti. Den Haag jäi ehkä hieman liian vähäiselle. Keväisessä Amsterdamissa oli sen verran paljon väkeä, että meinasimme tehdä uu käännöksen heti alkuun. Mutta maltoimme mielemme ja aloitimme kaupungin haltuunoton kanaaliristeilyllä. lisäksi käväisimme toistamiseen Anne Frankin talossa.

Amsterdam
Leiden

Ahvenanmaa/ on the road fillarilla

Onko Ahvenamaa ulkomailla? No melkein ja ainakin tämän voi luokitella matkaksi, joten otan sen mukaan tähän matkakoosteeseen. Vaikkakin tästä olen kirjoittanut Suomikohteidessakin. Alkuvuodesta asetimme tavoitteen, että säävaroituksella lähdemme kotiovelta polkupyörillä saaria pitkin kohti Ahvenanmaata. Kuinkas kävikään? Hiukan oikaisimme ja matkaan startattiinkin Viking linen punaisella laivalla. Vasta Maarianhaminasta aloitimme varsinaisen pyöräilyurakan. Aurinko paistoi, joten mikäs siinä pyöräillessä ja maisemia ihaillessa! Ahvenanmaa oli upea.

Kasteholman linna
Kasteholman linna
Getabergen
Getabergen

Latvia/ Riika ja Jurmala

Mieheni oli sitä mieltä, että kesällä ei mennä minnekään, koska jouluna on tiedossa hiukan pidempi reissu. Kuinkas kävikään? Kysyn taas. En malttanut olla ihan vaan kolmen viikon lomaa kotona. Hulluksihan siinä olisi tullut :). Tästä johtuen varasin kolmen päivän reissun Riikaan jo ihan koska lentoon pääsi Turusta. Ja tottahan toki se ukkokultakin lähti mukaan.

Aikaisemmasta Riian matkasta olikin aikaa. Kesäinen kaupunki sytyttää aina ja erityisesti silloin, kun siellä on vanhakaupunki. Jostain kumman syystä Jurmala oli pettymys. Jurmalan rannoilla oli liian kuuma ottaa aurinkoa, koska mailla halmeilla ei ollut varjon varjoa ja varjopaikkaa alkoi 30 asteen helteessä kaipaamaan… Muutoin kyllä Jurmala oli todella idyllinen pieni rantalomakylä.

Riika
Riika yläilmoista käsin
Jurmalan rantamailla

Tanska/ Kööpenhamina

Tämä reissu tuli aivan puskista. Ylimääräinen vapaa ja taas tuli hinku hyödyntää ne johonkin. Lähdin yksin reppureissulle (koska reppu selässä kaupungilla tarposin. Onko se jo siis reppureissaamista😃?) Kööpenhaminaan. Täällä olimme olleet viimeksi noin 20 vuotta sitten. Oli siis jo aika uudelleen mennä kaupunkiin. Ihastuin Kööpenhaminaan. Tosin tuntuu, että ihastun kaikkiin kaupunkeihin, missä vierailen. Ja mitkä ruokapaikat. Ihan paras gourmee herkuttelukaupunki.

Nyhavn

Kööpenhamina
Ukraina / Kiova

Tammikuussa facebookissa (budjettimatkat.fi) oli ilmoitus, missä kerrottiin, että Kiovaan saa lentoja huippuhalvalla. Soitin miehelle töihin, että nyt lähtee lennot Kiovaan maksuun. Ostin ekstempore liput 73 € edestakas kahdelle Kiovaan. Matka-ajankohtaan marraskuuhun oli vielä aikaa. Odottavan aika on pitkä. Me jaksoimme odottaa. Matkamme oli jopa vähällä jäädä tekemättä, koska Krimin tilanne kärjistyi juuri ennen matkaamme. Vielä lentokentällä passin tarkastuksen jälkeen katselimme vaihtoehtoja reissulle. Aikeemme lähteä muualle jäi, koska mitä lähempänä on lento ajankohta sitä kalliimpia ovat liput. Onneksemme me rohkelikot uskalsimme lähteä reissuun. Kiova ja erityisesti sen luostarit sekä kirkot olivat kauniita lumisateellakin. Siis mitä? Totta taas onnistuimme matkustamaan paikkaan, missä talviset olosuhteet yllättivät. Ja muuten kriisistä ei ollut Kiovassa tietoakaan. Ja muuten tämäkin kaupunki oli ihastuttava.

Lavran luolaluostari alue
Itsenäisyysaukio ja kaupunki iltavalaistuksessa
Kambodza ja Vietnam

Kahden viikon matka Siem Reapiin, Hanoihin, Halong bay lahdelle, Da Nangiin ja Saigoniin. Voiko olla parempaa tapaa päättää vuosi 2018 ja aloittaa uusi vuosi? EI OLE.

Tästä matkasta puhuttiin koko alkuvuosi. Olin jo pitkään katsellut sopivia kohteita, reittiä ja  hotellimajoituksia. Maaliskuussa paikkoja koneessa oli enää muutama. Pakkohan siinä oli tehdä ratkaisu hetimiten. Siitä sitten lähtikin vyörymään melkoinen hotellien, lentojen ja retkien varaaminen sekä haaveilu matkasta. Ja sitten pitkän odotuksen jälkeen pääsimme matkaan! Rankka loppuvuosi sai kuin saikin miellyttävän päätöksen ja mennyt vuosi hupentui uuden vuoden juhliin Da Nangin rantahotellissa juhlaillallisella.

Se, mitä kaikkea kahden viikon aikana näimme ja koimme (ei ollut vähäistä se) saat lukea myöhemmin jutuistani. Pari postikorttijuttua on toki jo ilmestynyt. Ja somesta (insta, Twitter ja Facebook) löytyy stooria matkanvarrelta.

Siem Reapin temppelialue oli laaja ja siellä on todella paljon temppeleitä
Hanoi ja tuo rautateiden kummajainen

Aamu Halong baylla
Hoi An

TOP 5 luetuimmat jutut

Yllättävää kyllä kaikki luetuimmat jutut ovat edellisvuoden juttuja. Näistä jututuista seuraavat ovat luetuimpia:

  1. Ensikertalaisen New York osa 1
  2. Yhteenveto matkalaukkureissustamme Kroatiaan, Montenegroon, Bosnia Herzigovinaan, Albaniaan ja Kreikkaan
  3. Vilnan TOP 10 nähtävyydet
  4. #Tilaa matkailla -Albanian Durres
  5. Elafiti saaret Dubrovnikin edustalla
Muurikävelyllä Dubrovnikin vanhankaupungin ympäri matkalaukkureissullamme

Vuonna 2018 julkaistujen juttujen TOP 5

  1. 100 maailman ihmettä
  2. Miten suunnittelen omatoimimatkaa?
  3. Perusvarmat vinkit Dubrovnikiin -Koe ainakin nämä!
  4. Playa De Las Americas -Teneriffa
  5. Lefkas -leppoisalle lomalle
Nidrin kylä Lefkaksen saarella

Ja ne TOP 5 vähemmän luetut

  1. IGTT: Vuoden 2016 kuvat
  2. IGTT: Matkojeni värit
  3. Makrotex -muistoja 2016 kuvahaaste
  4. Matkojen ABC
  5. Vuoden 2016 luetuimmat

Tulevia matkasuunnitelmia

Melkoisen metkaa on se, että lukkoon lyötyjä matkasuunnitelmia ei vuodelle 2019 ole olemassa. Joitakin haaveita toki on mutta kaikki on vielä auki. Ëli tulevista matkoista sitten saat lukea lisää aikanaan.

Leiden

6 vastausta artikkeliin “Vuoden 2018 matkat, olisikos ne tässä?

  1. Aivan huippuvuosi teillä ollut ja tämä viimeisin reissu varmasti kruunasi upean vuoden. Mielenkiinnolla jo juttuja odottelen. 🙂 Ja hyviä suunnitelmia myös tälle vuodelle! 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos kyllä tuo loppuvuoden reissu oli uskomaton. Aika näyttää mitä tälle vuodelle on tarjolla. Mukavaa reissu vuotta myös sinulle!

      Tykkää

  2. Olipas kiva olla samassa paikassa samaan aikaan. Vaikka ei nähtykään, niin oli hauskaa avata Facebook ja katsella, että tuolla melko lähellä te nyt menette ja tuolla syötte jne.

    Kiova on ollut mulla listalla pitkään. Siitä vaan taitaa tulla jälleen kohde, mihin joudun lähtemään yksin. Teppo ei ole tippakaan lämmennyt. idealle : )

    Liked by 1 henkilö

    1. Niin oli ja seuraavan kerran rohjetaan siten, että vaikka vilaukselta tavataankin :).
      Kiova oli ihan kiva tuttavuus ja suosittelen sinne matkustamista keväällä tai kesällä.

      Tykkää

  3. Ukraina kiinnostaa minua sikäli, että minun suosioni kyseisessä maassa on alamaissa ja siellä pitäisi käydä, ennen kuin minut luokitetaan persona non-grataksi ihan tyystin.
    Niin, mikähän on matka. Varmaan lyhin matka, mistä olen kirjoittanut blogiin on ollut yöpyminen pensionaatissa samassa kaupungissa, missä itse asun ja vielä kilometrin säteen sisällä. Tuntuu vähän siltä, ettei Suomi-matkoja arvostettaisi, vaikka ne ovat niitä parhaita, koska Suomessa ei ole missään matkailijakuplassa. Se, kuinka paljon on kuplassa missäkin maassa riippuu tietysti reissaajan taidosta ja halusta. Euroopassa on vähemmän kuplassa, jossain muualla sitten enemmän.

    Liked by 1 henkilö

    1. Niinpä mikä on matka? No tässä lähinnä pohdin sitä, kun olin kirjoittanut erikseen kotimaan matkoista. Kiovaan siis mars!

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close